Vrijwilliger in het zonnetje

Wethouder Marijke van Haaren verraste vorige week Ida en Toos, tijdens de vergadering van Zorgzaammaatje, met bloemen en een heerlijke taart. De taart werd direct aangesneden door
de hele werkgroep zorgzaammaatje, maar Ida en Toos werden speciaal in het zonnetje gezet.

Wethouder feliciteerd de beide dames van zorgzaammaatje

Deze maand: Ida Straver en Toos Schuijl
Coördinatoren Zorgzaammaatje

Want deze dames zijn de coördinatoren van Zorgzaammaatje. Wethouder Marijke van Haaren: “Wij willen als gemeente alle zorg in onze kernen perfect organiseren. Maar dat kan helaas niet altijd. Daarvoor hebben we ook initiatieven nodig als Zorgzaammaatje die net dat beetje extra bieden waar de reguliere zorg ophoudt.”

Zorgzaammaatje

Het project Zorgzaammaatje is ontstaan vanuit de gezamenlijke kerken uit Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo en Waterhoek. Ida en Toos vertellen enthousiast over het project dat inspeelt op de verandering in de maatschappij van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving. ‘Wij zoeken mensen binnen en buiten de kerk die op zoek zijn naar praktische en sociale ondersteuning op allerlei vlakken’. Bijvoorbeeld hulp bij het boodschappen doen, vervoer naar het ziekenhuis of samen de weekmarkt bezoeken. ‘Het zijn vaak kleine dingen waarmee je iemand kunt helpen’. ‘Wij hebben ook opgemerkt dat er behoefte is aan contact in een grotere groep. Daarom gaat een aantal vrijwilligers met een cliënt naar de Koffie-In op woensdagmorgen in de Instuif in Borculo. Toos en Ida zijn een belangrijke schakel tussen het koppelen van een vrijwilliger aan een inwoner die behoefte heeft aan zorgzame handen. Ook behoefte aan hulp van Zorgzaammaatje? Stuur een e-mail naar zorgzaammaatje@pkndewijngaard.nl of bel met Toos 0545-273241 of Ida 06 - 12 92 82 84.

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op die manier willen wij laten zien dat wij vrijwilligerswerk waarderen. Kent u ook iemand die vrijwilligerswerk doet? En die het verdient om eens verrast te worden? Geef hem of haar op (namens uzelf of namens een vereniging) en wie weet: bellen we binnenkort aan! U kunt een vrijwilliger bij Voormekaar Berkelland opgeven via het e-mailadres: vrijwilligerspunt@voormekaar.net 

Wilt u zelf ervaren hoeveel voldoening het geeft om vrijwilligerswerk te doen? Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net (Klik op Vrijwilligerspunt).