De Grote Afval Quiz

Afgelopen week hebben alle 1ste jaarsleerlingen van het Staring College in Borculo meegedaan aan de ‘Grote Afval Quiz’. Aan de hand van filmpjes over het voorkomen van zwerfafval moesten de leerlingen 16 vragen beantwoorden.
Het initiatief is gekomen van mevrouw Wesselink van het Staring College.
Marcel Meijer en Joost Albersen van gemeente Berkelland hebben voor de invulling gezorgd.

foto van leslokaal
De aftrap van de Afvalquiz werd gegeven door Anneke Wesselink van het Staring College

Vogels en koeien sterven door eten zwerfafval

Onder leerkrachten en leerlingen was er veel enthousiasme over de weetjes uit de quiz.
Zo zal het filmpje over het sterven van vogels en koeien door het eten van zwerfafval iedereen lang bij blijven en wordt er geen afval meer onnodig weggegooid.
De winnaar was het team ‘De lekkere biggetjes’ en zij kregen een smakelijke prijs.

Ook interesse voor de quiz?

Na dit succes komen Marcel en Joost graag bij andere Berkellandse scholen langs om de quiz te presenteren. De quiz kan verzorgd worden binnen 1 lesuur. Mocht uw school interesse hebben, neem dan contact op met Marcel Meijer van de gemeente Berkelland, via 0545-250 250 of m.meijer@gemeenteberkelland.nl.