Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Inloophuis Neede

Inloophuis Neede: warm welkom voor alle Berkellanders. Iedere donderdagochtend tijd voor ontmoeting, een praatje en gezelligheid

Inloophuis Neede

Het Inloophuis Neede is een plek voor alle inwoners uit Berkelland die behoefte hebben aan contact, een gesprek, een luisterend oor, een krantje lezen, een spelletje doen of gewoon een kop koffie of thee drinken.

In gesprek met een 81-jarige gast blijkt al snel de waarde van deze wekelijkse activiteit op de donderdagochtend: “Ik woon nog niet zo lang in Neede en zag het affiche over het inloophuis hangen in het complex waar ik woon. Als mensen wat eenzaam zijn of hier, zoals ik, niet vandaan komen, ontmoet je er anderen en kan het zo zijn dat er meer uit ontstaat. Zo hoorde ik dat de bridgepartner van iemand was weggevallen. Ik nam contact op en sindsdien bridge ik regelmatig. Ook de vrijblijvendheid van het inloophuis vind ik prettig. Ook vind ik het erg belangrijk dat inwoners weten dat het inloophuis helemaal los staat van het kerkelijk gebeuren op deze locatie. Iedereen is van harte welkom!”

Betsie Jalving is gastvrouw en het aanspreekpunt van het inloophuis. “Dit vrijwilligers-werk geeft mij voldoening. Ik heb een goed gevoel als ik weer naar huis ga! Er is altijd plek voor nieuwe gasten. Het inloophuis is een gastvrije, veilige en ongedwongen activiteit. Eén keer per maand is er ook een gezamenlijke lunch. De inloop is gratis. Er is een potje voor een vrijwillige bijdrage naar draagkracht. Je kunt zo komen binnen lopen zonder aanmelding van te voren. Ook hoef je niet de volle 2 uur te blijven.”

Heeft u belangstelling? Kom gerust even langs en noteer donderdag van 10.00-12.00 uur op uw kalender! Het Inloophuis is gevestigd in “Het Achterhuis” aan de Borculoseweg 43 in Neede. Deze locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators en voorzien van een toilet voor minder validen.