Pyralisk in het gemeentehuis

Er staat tot 28 juni een bijzonder kunstwerk in het gemeentehuis. Het is een pyralisk. Een stalen piramide-/obeliskvormige stellage waaraan veertig kunstuitingen bevestigd zijn. 20 aan de binnen- en 20 aan de buitenzijde. Ze werden gemaakt door twintig kunstenaars uit België (Bocholt), Duitsland (Bocholt en Monschau) en Nederland (Berkelland) in het kader van de Europa Woche.
De kunstenaars uit Berkelland zijn Claudy Cellier, Louise Bierhuizen, Marianne Appels, Dolf Bierhuizen und Harry Lankveld.

Wethouder Anjo Bosman: “Ik vind het fantastisch dat we in Berkelland nog een maand lang kunnen genieten van dit prachtige kunstwerk. Kom tijdens de openingstijden naar het gemeentehuis en bekijk dan meteen de prachtige kunstwerken van de Berkellandse kunstenaars Elly Overduin en Heleen Postumus. Zij exposeren nog tot 31 juli.”

Foto van het kunstwerkDe Europa Woche is een week waarin in Duitsland, met steun van de overheid, allerlei activiteiten met een Europees tintje worden georganiseerd.
De pyralisk is in Bocholt (D) officieel onthuld. Op 20 en 21 mei was de pyralisk te bezichtigen tijdens het Kunstevenement Moment voor Kunst in Haarlo.