Rondweg en Haaksbergseweg in Neede

Rondweg en Haaksbergseweg in Neede afgesloten tot begin november.

De provincie Gelderland voert werkzaamheden uit op de N315 om de doorstroming van het doorgaande verkeer en de veiligheid van fietsers en voetgangers te verbeteren. Maandag 28 mei start de uitvoering van fase 4 en fase 5.
Door deze werkzaamheden is het tot begin november niet mogelijk om via de Haaksbergseweg richting Haaksbergen te rijden. Ook het kruispunt met de Oude Eibergseweg is afgesloten.

Werkzaamheden fase 4

Tussen 28 mei en 27 juli (fase 4) worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

• vervangen kruispunt Haaksbergseweg/Rondweg door een verkeersplein
  • afsluiten aansluitingen Koeweidendijk voor gemotoriseerd verkeer
  • aanleg oversteek voor (brom)fietsers en voetgangers bij de Kempersdijk
  • verbreden fietspad
  • vervangen van de verlichting en aanplant nieuwe bomen en hagen

Werkzaamheden fase 5

Luchtfoto vaan rondweg

Op 28 mei wordt ook gestart met een fase 5.
Deze werkzaamheden duren tot 2 november en bestaan onder andere uit:

• verleggen riolering, kabels en leidingen
  • verbreden fietspad
  • afsluiten aansluiting Kieftendijk en Oude Eibergseweg op N315
  • vervangen van de verlichting en aanplant nieuwe bomen en hagen.

Neede bereikbaar via Eibergseweg, Diepenheimseweg en Borculoseweg

Tussen 28 mei en 2 november is het niet mogelijk om via de Haaksbergseweg richting Haaksbergen te rijden. Ook het kruispunt met de Oude Eibergseweg is afgesloten.  Dit betekent dat Neede niet bereikbaar is vanaf de oostkant. Neede blijft bereikbaar via de Eibergseweg (N823), de Diepenheimseweg (N824) en de Borculoseweg (N315).  Omleidingen zullen via deze wegen lopen.

Omdat de Wheemergaarden (industrieterrein) alleen nog te bereiken is via de Parallelweg zal het vrachtverkeer in Neede toenemen. Het vrachtverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Eibergseweg (N823) maar een deel zal via de Stationsweg/Merelstraat/Borculoseweg naar de N315 rijden. Omdat het bestemmingsverkeer is, is dit niet te voorkomen.

Fietsers en voetgangers kunnen de Haaksbergseweg zo veel mogelijk blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden. Omleidingen voor fietsers en voetgangers zullen tijdig worden aangegeven ter plaatse. Ook voor uw eigen veiligheid is het van belang deze omleidingen te volgen.

Aangepaste busdienstregeling

De bus wordt tijdens de werkzaamheden door of langs het werkvak geleid. De actuele dienstregeling vindt u op www.keolis.nl en www.arriva.nl.

Heeft u vragen, opmerkingen of klachten?

NTP Groep voert de werkzaamheden uit voor de Provincie Gelderland. Wilt u wat weten over de uitvoering? Dan kunt u terecht bij: dhr. H. (Henk) Bos, omgevingsmanager, telefoon 06-17676627 of per e-mail h.bos@ntp-enschede.nl.
Voor overige vragen kunt u op werkdagen contact opnemen met het Provincieloket, telefoon 026-359 99 99 of per e-mail provincieloket@gelderland.nl.

Meer informatie vindt u op www.gelderland.nl/N315-RondwegNeede.