Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Welk glas mag in de glascontainer?

Glas kan oneindig vaak gerecycled worden. Glazen flessen en potten (‘verpakkingsglas’) gooit u in de ondergrondse glasbak.

Glasbak

Tips: welk glas mag waar?

  1. Vuurvast glas, kristal, drinkglazen, schalen en vensterglas mogen niet in de glasbak. Deze glassoorten geven problemen bij recycling omdat hun smelttemperatuur anders is dan die van verpakkingsglas. Ze horen in de grijze container voor het restafval. Spiegels en vensterglas kunt u inleveren bij de glashandel of bij kringloopbedrijf Aktief of Bohero.
  2. Spaarlampen, ledlampen en tl-buizen horen in de inzamelbak voor lampen bij winkels en supermarkten of kunt u bij het Klein Chemisch Afval aanbieden.
  3. Metalen doppen en deksels mogen gewoon mee de glasbak in. Draai plastic deksels van de pot af voor u die in de glasbak gooit en doe ze in de bak voor plastic verpakkingen.
  4. Etensresten in de fles of pot zijn geen probleem. Leegschudden of -schrapen wordt op prijs gesteld, omspoelen is onnodig en afwassen kost onnodig veel energie en water.
  5. Gooi de juiste kleur in de juiste bak. Rood en blauw glas mag bij het groene glas. Hoe beter het glas gesorteerd is, hoe meer energie en grondstoffen er bespaard worden.

Berkelland en glasinzameling

In Berkelland staan 37 ondergrondse glascontainers. In 2017 hebben we 867.300 kilo glas ingezameld bij de ondergrondse glascontainers. Dat is gemiddeld twintig kilo per inwoner. Het recyclen van glas is goed voor de portemonnee en het milieu.