Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

14 november activiteiten in Ruurlo!

Op woensdag 14 november worden er in en om de bibliotheek aan de Dorpsstraat 74 in Ruurlo allerlei activiteiten georganiseerd met als onderwerp: Samen Gezond.
Er is die dag van alles te doen voor jong en oud! ’t Dorpshuis, Old Reurle, Voormekaar Ruurlo, Gemeente Berkelland en de Bibliotheek Oost-Achterhoek namen het initiatief voor deze dag en stelden een programma op.

Samen gezond in Ruurlo

Kom ook en doe mee!

Doe ook mee aan een van de activiteiten. Of kom informatie en advies halen over gezondheid. U bent van 9.45 tot 21.00 uur van harte welkom. Geniet om 12.15 uur van een gezonde lunch en proef onze gezonde traktaties. En kom een kop koffie/thee met ons drinken bij onze ontmoetingstafel!

Programma

Alle activiteiten en informatie staan in het teken van gezondheid; gezonde voeding, recepten, zingen en bewegen (voor jong en oud!), actieve workshops, advies over gezondheid, spelletjes, sport(en).

Zo neemt ’t Dorpshuis bezoekers mee in het zingen en bewegen. In de ochtend voor volwassen en in de middag voor kinderen.

BeweegWijs organiseert in de ochtend een activiteit voor ouders met peuters/kleuters. ’s Middags is er sport en spel voor kinderen van de basisschool. Sportfederatie zet kinderen in actie tijdens voetbalboarding.

Dat je heel goed kunt wandelen met je smartphone in de hand, laat Kruiswerk zien tijdens een uitleg in de ochtend. Met een handleiding kunnen bezoekers ’s middags zelf op pad. Repair Café laat daarbij veiligheid voorop staan en stelt (fiets)lampjes beschikbaar.

Een kinderverpleegkundige van JGZ/GGD is aanwezig. IrisZorg houdt een workshop over opvoeding en alcohol en drugs. De diëtiste van Nieuw Eten geeft voedingsadvies. Bij Schoonheidssalon Melanie kunt u terecht voor tips en advies.

Actie en Animo – de praktijk van Henny Baeken - verzorgt een oefenprogramma stressreductie waarin het herkennen van lichaamssignalen en het kennen van de eigen basisbehoeften tegenwicht biedt aan stress.

Old Reurle laat in een tentoonstelling zien wat gezondheid vroeger betekende. Wat waren recepten en eetgewoonten van vroeger. In de middag zijn er oudhollandse spelletjes; hinkelen, elastieken, boompje wisselen. Kent u het nog? Probeer het of leer ze aan uw (klein)kind!

De bibliotheek richt de ruimte in met bijpassende boeken over het thema gezondheid.
Als afsluiting van alle gezonde activiteiten en informatie toont de bibliotheek om 19.00 uur een film passend bij het thema.

De toegang is gratis. Let er wel op dat sommige activiteiten tijdsgebonden zijn.

Klik hier voor de flyer met meer informatie. U kunt de flyer ook ophalen in de bibliotheek.