Collegebezoek Sportclub Neede en D'RAN

Dinsdag 30 oktober was het college van burgemeester en wethouders te gast bij Sportclub Neede en de survivalvereniging D’RAN. Het college werd door Jan van Doorn in vogelvlucht meegenomen in de geschiedenis van Sportclub Neede, die volgend jaar 100 jaar bestaat. Een jubileumcommissie is bezig met de voorbereidingen van een jubileumjaar vol met bijzondere activiteiten.

Collage Collegebezoek Sportclub Neede en D'RAN

Sportclub Neede

Vice-voorzitter Dennis Groot Kormelink, gaf een kijkje in de organisatie en het beheer bij Sportclub Neede. Een bloeiende en groeiende voetbalclub met ongeveer 800 leden, 500 spelend, van seniorenteams, vrouwenteams, jeugdteams, G-team tot minipups. Dit succes geeft ook kleedruimtegebrek. De sportclub gaat voor de open club gedachte, waarbij de club breder kijkt dan alleen naar voetbal. Op het sportterrein en in het clubgebouw wordt al nauw samengewerkt en worden ruimtes samen gedeeld met beachvolleybal, Jeu de Boules, Buitenschoolse opvang, het Assink Lyceum en de Survival. Vrijwilligers zijn ook voor Sportclub Neede onmisbaar. Ook hier speelt de vraag, hoe houden we voldoende vrijwilligers om het allemaal draaiende te houden.

D'RAN

Anja Schutten van survivalvereniging D’RAN! schetste hoe vorig jaar in korte tijd D’RAN! is opgericht en een half jaar later een survivalbaan is geopend. De kosten zijn bijeen gebracht door een aanjaagsubsidie van de gemeente en het mr. Plantenfonds en vele sponsoren. En met behulp van een vrijwilligersbouwploeg van 30/40 personen. De vereniging heeft al 220 leden, 70 daarvan zijn jeugdleden tussen de 8 en 18 jaar. Tijdens het collegebezoek gaven jeugdleden een demonstratie en was te zien met hoeveel enthousiasme de jeugd deze sport beoefent.

Samenwerking met verschillende verenigingen haalt het beste uit een sportaccommodatie als deze!