Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Collegebezoek aan Timmerije in Noordijk

Op 13 november brachten burgemeester en wethouders een werkbezoek aan Timmerije in Noordijk. Algemeen directeur Wim Simons nam het college mee in de ontwikkelingen en gaf een rondleiding door dit schitterende bedrijf.

Collegebezoek

Timmerije is met zo’n 200 medewerkers één van de grootste werkgevers van Berkelland. 50 van hen werken er via de voormalige sociale werkvoorziening. Het bedrijf heeft 50 spuitgietmachines en maakt 1.500 verschillende producten.

Ruim 85 jaar geleden begon Timmerije als ijzersmederij. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een moderne kunststof spuitgieterij en maakt men hoogwaardige kunststofproducten. Dat varieert van jasbeschermer tot kinderzitje (maxi cosi) en van stoelleuning tot onderdelen voor complexe ventilatoren en koffiezetapparaten. 

Timmerije is leider in kunststof spuitgieten. De ruime ervaring en specialistische product- en proceskennis wil men altijd inzetten om voor de klant het maximale resultaat te bereiken. Het samenwerken staat voorop en daarom ook het motto om het hoogste niveau te halen; ‘the next level in plastics’.

Ook maatschappelijk voelt Timmerije zich erg betrokken. Dat geeft men vorm door lokale sponsoring van het verenigingsleven, deelname aan festiviteiten en het organiseren van bedrijfsbezoeken.

Winnaar Inspiratie – en Innovatie award 2018

Timmerije heeft als eerste kunststofspuitgietbedrijf volledig in eigen beheer een nieuw samengesteld biologisch materiaal tot een succesvol eindproduct weten te produceren.

Olifantsgras

Het gekozen materiaal Vibers™ is een 100% biologisch afbreekbaar biopolymeer versterkt met natuurvezel van het duurzaam geteelde Olifantsgras. Timmerije heeft 2 hectare van dit energiegewas aangeplant om in de toekomst verder met partners milieuvriendelijke, duurzame en biologisch afbreekbare producten te ontwikkelen. Dit wordt gecombineerd met een duurzame productie op energiezuinige spuitgietmachines gevoed door eigen opgewekte groene stroom met ruim 500 zonnepanelen.

Timmerije zegt daarover: “Laten wij een voorbeeld zijn voor de kunststofverwerkende industrie door naast de technische kringloop, ook de biologische kringloop verder te ontwikkelen voor de wereld van morgen.”