Gemeente stelt kluswoninglening beschikbaar

Wilt u graag een verouderde koopwoning in Berkelland opknappen, maar heeft u daar de financiële middelen niet voor? Misschien is de kluswoninglening dan iets voor u. De gemeente Berkelland biedt deze lening aan in samenwerking met de SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten).

De gemeente Berkelland stimuleert eigenaren in het moderniseren van gedateerde koopwoningen. Dat is nodig om de woningvoorraad aantrekkelijk te houden voor (toekomstige) bewoners. Huiseigenaren hebben niet altijd het geld om de woning op te knappen. Een hypotheek is vaak een dure oplossing vanwege de afsluitkosten. Ook mag de hypotheek niet hoger zijn dan de waarde van de woning.

Wethouder Patricia Hoytink-Roubos: “We hopen dat we huizenbezitters en aanstaande huizenbezitters een steuntje in de rug kunnen bieden bij het opknappen van een woning. Wellicht heeft u, of wilt u, een mooie woning op een prachtige locatie in onze gemeente, maar verdient het wat opknapwerk waar u zelf de financiële middelen niet voor heeft. Met de kluswoninglening kan het wellicht wel.”

Waarvoor mag de lening gebruikt worden?

Met de kluswoninglening is het mogelijk een bedrag tussen de 5.000 en 40.000 euro te lenen tegen een lage rente. De lening mag onder andere gebruikt worden voor het vernieuwen van de keuken en het sanitair, voor aanpassing van de indeling van de woning, voor renovatiewerkzaamheden aan de fundering, gevel of het dak en voor vervanging van ramen en deuren. Wel is het daarnaast van belang dat de aanvrager van de lening ook de bewoner/eigenaar van de woning is en dit als zijn hoofdverblijf gebruikt of gaat gebruiken. De lening is bijvoorbeeld niet bedoeld voor tweede woningen of recreatiewoningen.

Meer informatie

Op de website van de gemeente en die van het energieloket vindt u meer informatie over de kluswoninglening. Naast deze lening heeft de gemeente ook andere leningen voor huiseigenaren, zoals de duurzaamheidslening, asbestlening en blijverslening. Ook hierover vindt u op de website meer informatie.