Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Jimmy's Borculo

Er wordt flink geklust aan de Voorstad 13A in Borculo. Op 13 december 2018 opent daar namelijk de eerste Jimmy’s in Berkelland. Jongeren tussen de 12 en 28 jaar uit alle kernen zijn hier welkom om met behulp van elkaar en met ondersteuning van de jongerenwerker zichzelf verder te ontwikkelen.

Verschillende mensen staan voor de deur bij Jimmy's Borculo

We kunnen aan de slag om de Voorstad 13A ‘Jimmy-ready’ te maken!

Jimmy’s is een talentenbroedplaats en als het nodig is, een makkelijke stap naar hulp. Jongeren krijgen bij Jimmy’s de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en om van elkaar te leren. De activiteiten die worden georganiseerd, zijn dan ook op initiatief van de jongeren zelf. Zij bedenken wat zij nodig hebben of willen leren en pakken de organisatie vervolgens zelf op, eventueel ondersteund door de aanwezige jongerenwerker. 

Ruimte voor talent en leren van elkaar

Jelle en Harm uit Ruurlo, Jesse uit Borculo en Gerben uit Gelselaar zijn druk bezig om de Voorstad 13A helemaal ‘Jimmy-ready’ te maken. Zij zien al helemaal voor zich wat Jimmy’s straks kan betekenen. Harm: “Het moet een plek zijn van en voor jongeren uit Berkelland. Iedereen neemt zijn of haar talenten hier mee naartoe. En deze talenten kun je inzetten om jezelf verder te ontwikkelen of om anderen iets te leren.” Jesse vult aan: “Misschien dat er jongeren zijn die bijvoorbeeld met het idee lopen om een eigen onderneming te starten, maar niet goed weten hoe en waar ze moeten beginnen. Dan kunnen we samen kijken hoe we elkaar op weg kunnen helpen.”

Verwachtingen

Jimmy’s is een van de acties die voortkomt uit de gezamenlijke jongerenaanpak in Berkelland. Uitgangspunt van deze aanpak is dat er ruimte is voor jongeren om zich te ontwikkelen en hun talenten optimaal te kunnen inzetten en dat tegelijkertijd overlast wordt verminderd.

Wethouder Marijke van Haaren: ”Bij Jimmy’s gaan we uit van het positieve, van de kracht dat jongeren elkaar verder kunnen helpen. Het is laagdrempelig, omdat jongeren zelf invulling geven aan de activiteiten. En als je als jongere ergens tegenaan loopt, dan is Jimmy’s er altijd om je verder te helpen. De jongeren met wie we Jimmy’s zijn gestart, zijn nu al enthousiast. Ik hoop dat het straks door veel meer jongeren omarmd wordt.”

Benieuwd naar Jimmy’s? Start 13 december!

Vanaf 13 december is Jimmy’s 3 dagdelen in de week geopend voor jongeren uit Berkelland. Welke dagen dit zijn, maken we binnenkort bekend.

Volg –voor meer informatie- de Facebookpagina en Instagrampagina van Jimmy’s Berkelland.