Proef openingstijden publiekswinkel

De gemeente Berkelland gaat van 1 januari 2019 een proef uitvoeren met werken op afspraak. Dit om de wachttijden te verkorten. Daarnaast is de gemeente telefonisch niet bereikbaar op dinsdagmiddag, enkel voor spoedgevallen.

De publiekswinkel van de gemeente is momenteel op maandagochtend gesloten. Vanaf 1 januari 2019 zal de winkel op maandagochtend open zijn en op dinsdagmiddag gesloten. Dit past beter bij de wensen van inwoners.

Daarnaast gaat de gemeente werken op afspraak voor het aanvragen van bijvoorbeeld een nieuw paspoort en rijbewijs of het doen van aangifte van een geboorte. Dat verkort de wachttijden. Een afspraak maken kan eenvoudig via deze link. De woensdagavond blijft beschikbaar voor aanvragen zonder afspraak. Houd op deze avond wel rekening met de mogelijkheid van een langere wachttijd.

Telefonische bereikbaarheid

De gemeente is vanaf 1 januari telefonisch op dinsdagmiddag niet bereikbaar, enkel voor spoedgevallen. Wel kan contact opgenomen worden met de gemeente via WhatsApp en andere sociale media.

Deze werkwijze wordt tijdens de proefperiode van zes maanden direct geëvalueerd. Dan besluit de gemeente of de openingstijden van balies en telefonie per 1 juli 2019 definitief gewijzigd worden en of er overdag op afspraak gewerkt blijft worden.

Hierbij een overzicht van de openingstijden vanaf 1 januari:

Balies burgerzaken

Maandag van 8.30 uur - 17.00 uur
Dinsdag van 8.30 uur - 12.30 uur
Woensdag van 8.30 uur - 16.30 uur
en op woensdagavond vrije inloop van 17.00 uur - 19.00 uur
Donderdag van 8.30 uur - 17.00 uur
Vrijdag van 8.30 uur - 17.00 uur

Telefonie

De gemeente is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Op dinsdag is de gemeente bereikbaar tot 12.30 uur.

Receptie

De receptie van de gemeente is en blijft iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag tot 19.00 uur.