Vrijwilligers NPV Neede in het zonnetje!

Deze maand verraste Wethouder Marijke van Haaren samen met Anouk van het Voormekaar team de vrijwilligers van NPV Neede die al sinds 1946 het onderhoud van het Ter Weemepark uit Neede voor hun rekening nemen.

Wethouder van Haren met de vrijwilligers

Vrijdagochtend rond koffietijd stapte Marijke het Ter Weemepark binnen. Het kwam goed uit dat er dit keer gekozen is voor een extra grote taart. Er werd namelijk niet 1 persoon maar een complete commissie in het zonnetje gezet. Tussen de geiten, kippen, kalkoenen en hertjes werd de slagroomtaart verorberd door de heren. ‘Dat hebben deze heren ook echt verdiend’, vertelt Marijke. Vorig jaar was er veel overlast van jongeren rondom het park. De overlast was zelfs zo extreem dat de vrijwilligers zich niet meer veilig voelden.

Ter Weemepark is echt voor kleine kinderen!

"We zijn bijzonder blij dat het park weer wordt bezocht door onze doelgroep; kinderen met ouders of met opa’s en oma’s" zegt Dinant Rohaan, voorzitter van NPV Neede. "Gemeente Berkelland heeft onze klachten zeer serieus opgenomen. We zijn samen met gemeente, politie, jongerenwerk en nog meer instanties in gesprek gegaan met de jongeren". Diverse oplossingen zoals een jongerenwerker hebben ertoe geleid dat er geen overlast meer is. "We hebben samen veel plezier bij het onderhoud van het park. Vooral als we zien dat onze doelgroep daar ook van geniet". De liefde voor de dieren is zelfs zo groot dat 1 van de vrijwilligers een verstoten pasgeboren geitje zelf heeft opgevoed en wekenlang in huis heeft gehad. Inmiddels huppelt het geitje weer tussen de andere dieren in het Ter Weemepark.

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op deze manier laten wij zien dat we vrijwilligerswerk ongelooflijk waarderen. Kent u een vrijwilliger die het echt verdient om bedankt en verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via het e-mailadres: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort aan de deur.

Wilt u -net als de Vijvercommissie- vrijwilligerswerk doen in Neede? Laat het weten aan het Voormekaar Team in Neede. Wilt u via een andere weg iets voor een ander doen? Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net (kies vervolgens de gewenste locatie).