Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Week zonder geweld

Deze week is de Week Zonder Geweld. Tijdens deze week voeren verschillende organisaties, waaronder Veilig Thuis, campagne om aandacht te vragen voor huiselijk geweld en om samen het verschil te maken.

Poster Week zonder geweld

Jaarlijks zijn in Nederland 200.000 volwassenen slachtoffer van ernstig huiselijk geweld. En ruim 119.000 kinderen maken huiselijk geweld mee. Dit moet stoppen.

Wat is huiselijk geweld?

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijk kring van het slachtoffer wordt gepleegd. Het gaat om lichamelijk, psychisch (emotioneel) en seksueel geweld. Ook kindermishandeling, ouderenmishandeling en geweld omdat de eer is aangetast zijn vormen van huiselijk geweld.

Wat kunt u doen?  

Maakt u zich zorgen over iemand en heeft u het gevoel dat er sprake kan zijn van huiselijk geweld?

  • Het begint met erover praten en het bespreekbaar maken. Praten helpt het taboe doorbreken. Help hem of haar om professionele hulp te zoeken en contact op te nemen met Veilig Thuis.
  • Durft degene waarover u zich zorgen maakt, geen contact op te nemen met Veilig Thuis en maakt u zich nog steeds zorgen om de situatie? Neem dan zelf contact op met Veilig Thuis om uw zorgen te uiten en vraag om advies of hulp.

Vermoeden van huiselijk geweld?

Bel Veilig Thuis: 0800-2000.
In geval van nood, neem geen risico: 112

Meer weten?

Wilt u meer weten over de campagne en over de organisaties die zich inzetten van de aanpak van huiselijk geweld? Kijk op zomaakikhetverschil.nl.