Brandpreventiekoffer voor ouders

Burgemeester Joost van Oostrum heeft op 8 oktober de eerste preventiekoffer uitgereikt aan Mark Grolleman en Esther Blekkink voor hun dochter Imke. Kinderen die in oktober in Gelderland worden geboren, krijgen deze maand een cadeau van de brandweer. Alle pasgeborenen krijgen een speciale 'preventiekoffer' met daarin cadeautjes en tips voor de ouders over brandveiligheid in huis.

Burgemeester reikt koffer uit aan ouders Imke

De brandweer wil zich met de presentjes tijdens de brandpreventieweken speciaal richten op (jonge) gezinnen. Ze willen ouders van jonge kinderen verleiden eenvoudige maatregelen te treffen voor een brandveilige woonomgeving van zichzelf en hun kleintjes.

Brandpreventieweken

Elk jaar is een thema verbonden aan de brandpreventieweken. Dat is: Hé, doe de deur dicht! De Brandweer wil mensen duidelijk maken dat het van levensbelang is om ‘s avonds binnendeuren te sluiten. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook beperkt wordt. Ook wil de brandweer benadrukken dat rookmelders van groot belang zijn. Met een rookmelder kan de tijd tussen het ontdekken van de brand en het bellen van 112 veel korter worden, waardoor er meer tijd is voor het redden van mens en dier uit de woning en het bestrijden van de brand.