Brief over gft-container

Bewoners van het buitengebied krijgen deze week een brief van de gemeente in de bus. Daarin staat dat zij in november een 240 liter (grote) gft-container krijgen. Voor 29 oktober 2018 kunnen bewoners een wijzing doorgeven.

Tekening 240 liter container

Willen ze liever een 140 liter (kleine) gft-container of géén container, dan graag vóór 29 oktober 2018 via onze website de keuze doorgeven. Lukt digitaal doorgeven niet, dan bellen met 0545-250 250.

Doet u niets, dan krijgt u een 240 liter (grote) gft-container

Bij elk adres in het buitengebied wordt in de maand november een 240 liter (grote) groene container bezorgd. Men hoeft daarvoor niets te doen. Alleen als men een 140 liter (kleine) gft container of géén container wil, dan graag de keuze vóór 29 oktober aangeven via www.gemeenteberkelland.nl/afval.

De afvalinzameling verandert vanaf 1 januari 2019

Het doel is om in 2020 minder dan 100 kg afval per inwoner in de grijze container voor restafval te hebben. Nu is dat nog ongeveer 250 kg. Daarom gaan we een aantal veranderingen doorvoeren. Veel afval is namelijk een prima grondstof. Een van die veranderingen is dat inwoners van het buitengebied weer een gft-container krijgen om het groente-, fruit- en tuinafval in te doen. Op dit moment gaat er namelijk nog erg veel gft-afval in de grijze container. De grijze container wordt vanaf 1 januari nog maar 1 keer per maand geleegd.

Meer informatie

Onder de button Nieuwe afvalinzameling vindt u de komende tijd alle informatie over de nieuwe afvalinzameling vanaf 1 januari 2019.

Logo Van afval naar Grondstof