Asbesttrein in volle gang

Maandag 10 september 2018 is gestart met de uitvoering van de asbesttrein in Lochuizen en omgeving. Op tien adressen vindt binnen een periode van twee weken de daadwerkelijke verwijdering van asbest binnen dit project plaats.

Dak schuur volledig verwijderd

De werkzaamheden zijn in volle gang in Lochuizen

Veel keukentafelgesprekken gevoerd

Na de informatieavond in het dorpshuis in maart zijn veertig keukentafelgesprekken gevoerd door de medewerkers van de stichting Asbesttrein. Daarna volgde een periode van papierwerk met offertes en vergunningen. Hierbij werden de deelnemers ondersteund door de asbesttrein. Inmiddels namen tien inwoners het besluit om mee te doen en in deze week ook de daken te saneren. In totaal gaat deze week ruim 2500 m2 asbest van het dak af. Een mooie bijdrage aan de doelstelling om over een paar jaar alle asbest van de daken in de hele gemeente  Berkelland verwijderd te hebben.

Meer gebieden met Asbesttrein

Afgelopen juli is een asbesttrein- informatie avond in Mallem/ t Loo gehouden en is een avond in oktober in Gelselaar gepland. Per jaar zullen in de gemeente Berkelland drie tot vier gebieden worden aangewezen waar de Asbesttrein gaat starten. Houd daarom de gemeentelijke berichtgeving in de gaten.