Aanbod Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.
Het Platform organiseert cursussen, trainingen en andere activiteiten voor ouders en professionals in de Oost-Achterhoek over allerlei opvoedthema’s.

Logo preventie platform jeugd

Ouderbijeenkomsten ‘Omgaan met pubers’

Het Preventie Platform Jeugd organiseert voor ouders van pubers vijf ouderbijeenkomsten over ‘Omgaan met pubers’. De bijeenkomsten zijn op maandag 6, 13, 20, 27 mei en 3 juni van 19.30 tot 21.30 uur. U wordt op alle avonden verwacht. De cursus vindt plaats in sociaal cultureel centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde.

In de bijeenkomsten komen verschillende thema's aan bod:

• Puberbrein
  • In contact met je kind
  • Social Media en gamen: te veel en te vaak
  • Alcohol & drugs
  • Seksualiteit

In de bijeenkomsten is er tijd voor de vragen die u heeft. Daarnaast worden veel ideeën uitgewisseld tussen de deelnemende ouders. Uit eerdere bijeenkomsten blijkt dat veel ouders dat erg waarderen.

Meedoen?

Deelname is gratis. U kunt zich tot 3 mei 2019 aanmelden via www.preventieplatformjeugd.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Armida Panka: a.panka@iriszorg.nl.

Durf je wèl?!

Geef kinderen het lef voor zichzelf op te komen.

Sommige kinderen hebben moeite met vriendjes maken, nee zeggen en voor zichzelf opkomen. Helemaal niet nodig! ‘Durf je wél?!’ is een sociale weerbaarheidstraining voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van basisscholen in Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. De training geeft hen het zelfvertrouwen en het lef voor zichzelf op te komen.

Wat gaan we doen?

Wat een kind lastig vindt – en dat kan voor ieder kind anders zijn – wordt samen geoefend. Bijvoorbeeld: kennis maken met andere kinderen, een praatje maken, vragen of je mee mag doen, reageren op complimenten en kritiek, zelf kritiek geven, je mening geven, ‘nee’ zeggen en omgaan met pesten. De training wordt in kleine groepen met maximaal 10 kinderen gegeven.

Wanneer?

Op donderdag 9 mei 2019 start er een Durf je wèl?! training in de gemeente Aalten. De precieze locatie en tijdstip van de training wordt in overleg gekozen. Er zijn 9 bijeenkomsten van ieder een uur en een kwartier.

Meer weten of aanmelden?

Kijk op www.preventieplatformjeugd.nl voor alle informatie. U kunt uw kind ook via de website aanmelden.