Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Aangepast sporten in Berkelland

Op maandagavond 27 mei 2019 is er vanaf 20.15 uur een thema-avond Speciale doelgroepen voor sportverenigingen bij HCR Prinsen in Haarlo. De organisatie ligt in handen van Sport Federatie Berkelland en is voorbereid door de werkgroep aangepast sporten. Iedereen is van harte welkom.

G-Voetbalteam van sportclub Eibergen

G-voetbalteam van FC Eibergen

In de aanloop naar deze avond laten we de komende weken al enkele verenigingen aan het woord over hun aanbod aangepast sporten. 

Deze keer het G-voetbalteam van FC Eibergen. We stellen een paar vragen aan Lucel Bennink coördinator van het G-voetbalteam en tevens ouder van 1 van de spelers.

Lang op zoek geweest?

Lucel: “Zoekend naar een passend voetbalteam voor onze zoon die destijds regulier heeft gevoetbald maar daar toch tegen een aantal struikelblokken aanliep, hebben we in overleg met FC Eibergen de mogelijkheid gekregen om te bekijken of er animo zou zijn om een G-team op te starten. We waren echt op zoek naar kinderen van basisschoolleeftijd want dat was er eigenlijk niet, hier in de regio.”

Hoe hebben jullie dat gedaan?

“Na een oproepje via de (social) media en een daaropvolgende introductietraining bleek dat 8 kinderen enthousiast genoeg waren om ervoor te gaan. Zo ontstond er het G-team binnen FC Eibergen en zijn we in augustus 2016 gestart met trainen. Inmiddels telt het team 18 kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar.”

Aan wie is het succes te danken?

“Het succes binnen ons G-team is denk ik grotendeels te danken aan trainer Johan en de begeleid(st)ers Wendy, Sanne en Kay. Zij trainen de groep wekelijks recht vanuit het hart met veel geduld, duidelijke uitleg en structuur. Laat de kinderen plezier beleven, dat is het allerbelangrijkste!

Heb je tips voor andere verenigingen?

Lucel: “Het is, juist voor kinderen met een beperking, goed om deel te nemen aan het verenigingsleven. Ergens bij horen, deel uitmaken van een team dat tevens goed is voor het sociale aspect van het kind. Dus mochten meerdere verenigingen ideeën hebben voor het opzetten van een ‘G-sport’ of ‘aangepast sporten’ gebeuren. Denk in mogelijkheden en ga ervoor!

Naast het reguliere aanbod is het goed om als vereniging open te staan voor nieuwe doelgroepen, het levert je naast nieuwe leden zoveel goodwill op.”

Thema-avond

Op maandagavond 27 mei vanaf 20.15 uur is er de thema-avond Speciale doelgroepen bij HCR Prinsen in Haarlo. Interesse? Geef je op via john@sportfederatieberkelland.nl of bel 0545 - 476 727.