Berkelland in beeld op site Natuurlijk Achterhoek

Natuurlijk Achterhoek is een nieuw initiatief dat in tekst en foto’s laat zien hoe mooi de Achterhoek is. De site raakt langzamerhand gevuld. Behalve een lang artikel over de streek staan er inmiddels zes van de elf gemeenten op de site van Natuurlijk Achterhoek, waaronder Berkelland.

De pagina over Berkelland vindt u via deze link.
Het is een uitgebreid document waarin de kernen staan beschreven op de pagina Algemeen, evenals musea, wandel- en fietsroutes en recreatie in de natuur. De mooiste stukjes natuur zijn in woord en beeld gebracht op de pagina Landschap, zoals het Needse Achterveld, boswachterij Ruurlo, de Slinge en de vele beken. Ook landschapsontwikkeling en nieuwe natuur komen aan bod. De derde pagina is helemaal gewijd aan de Berkel. De loop van de rivier, de historie, de watermolens en de vele activiteiten op en rond het water staan beschreven.

Tussen de informatieve teksten staan de prachtige landschapsfoto’s van Jeroen de Jong. En ook nog eens een stuk of 150 plaatjes op de vierde pagina, de Fotogalerij. Als alle gemeenten erop staan, wordt de site uitgebreid met meer teksten en foto’s. De foto's van Berkelland vindt u hier.

rekken

Karakteristieke schuur in het buitengebied van Rekken, aan de Vredensebaan.
Foto: Natuurlijk Achterhoek / Jeroen de Jong.