Gemeente Berkelland inventariseert woonsituaties buitengebied

Heeft u van ons onlangs een brief ontvangen over uw woonsituatie? Heeft u de conclusie van de brief al gecontroleerd? U kunt bij twijfel over de conclusie nog tot 16 april reageren. Dat doet u door te bellen naar de gemeente op 0545 - 250 250. Samen met u bekijken we dan de woonsituatie op uw adres.

Eigenaren van woningen in het buitengebied met twee of meer huisnummers hebben een brief ontvangen. Daarin staat de woonsituatie, zoals die bij ons in de vergunning staat. Wellicht woont u anders of twijfelt u aan de conclusie uit de brief. Laat het ons dan weten.

Eigenaar van een woning in het buitengebied en geen brief ontvangen?

Wanneer u denkt dat bij uw woning sprake is van dubbele bewoning of woningsplitsing en u heeft geen brief ontvangen, neem dan contact met ons op. Ook als u maar één huisnummer heeft. U kunt tot 16 april reageren door te bellen naar de gemeente op 0545 - 250 250. We bekijken dan samen met u de woonsituatie op uw adres.

Uitleg woonsituaties

De afbeeldingen hieronder staan symbool voor de vier woonsituaties die we op basis van vergunningen in het buitengebied kennen. Bij elke woonsituatie staat een korte uitleg.

Groene vlak:                tuin of erf
Witte vlak:                    het gebouw
Nummer (1 en/of 3):    staat symbool voor één of twee huisnummers.

Meest voorkomende woonsituatie

woonsituatie 1

Eén woning met één huisnummer.

Inwoning

woonsituatie

Eén woning met één huisnummer. Er is één woongedeelte met eigen voorzieningen (keuken, badkamer, toilet). Er is daarnaast een woongedeelte voor de inwonende personen dat niet volledig eigen voorzieningen heeft.

Dubbele bewoning

woonsituatie

Eén woning met twee woongedeelten. Elk woongedeelte heeft een huisnummer. De twee woongedeelten hebben elk hun eigen voorzieningen (badkamer, toilet en keuken). U kunt (volgens de vergunning) binnendoor van het ene woongedeelte naar het andere woongedeelte. Bijvoorbeeld door een deur of een gezamenlijke entree/hal.

Woningsplitsing

woonsituatie

Twee woningen met twee huisnummers. De twee woningen hebben elk hun eigen voorzieningen (badkamer, toilet en keuken).

Let op: als er twee (of meer) eigenaren zijn (kadastrale splitsing), wil dat niet zeggen dat de woning gesplitst is. Woningsplitsing staat los van de eigendomssituatie.