In Beeld - Stichting SchuldhulpOpMaat

Heeft u moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, lukt het niet om uw rekeningen te betalen en ziet u door de bomen het bos niet meer?
Stichting SchuldhulpOpMaat houdt zich bezig met het voorkomen en oplossen van financiële problemen van particulieren in de gemeenten Berkelland en Oost Gelre. Denk bijvoorbeeld aan financiële problemen als gevolg van onder andere werkloosheid, scheidingen, huurachterstand en achterstand in andere betalingen.

geld

Er zijn in Berkelland heel veel verschillende organisaties die iets voor u kunnen betekenen als het gaat om zorg, opvoeden, opgroeien en ondersteuning. Veel van deze organisaties krijgen subsidie van de gemeente Berkelland om er voor u te kunnen zijn. Met deze rubriek brengen we elke maand zo’n organisatie in beeld. Deze keer Stichting SchuldhulpOpMaat.

SchuldhulpOpMaat is er voor alle particulieren in Berkelland en Oost Gelre die kampen met financiële problemen (geen zzp’ers). Ook als u nog geen schulden hebt, maar financieel moeilijk rond kunt komen, kan SchuldhulpOpMaat u op basis van een scan advies geven. Preventie staat namelijk hoog in het vaandel.

Intakegesprek

Na aanmelding vindt meestal binnen 1 week een intakegesprek plaats met een van de coördinatoren en vervolgens wordt er een passend schuldhulpmaatje ingezet. Een schuldhulpmaatje is een goed opgeleide vrijwilliger, met een goede kijk op financiële problemen. Het schuldhulpmaatje begint, indien nodig, om samen met de cliënt de administratie op orde te brengen, inzicht te krijgen in de inkomsten en het uitgavenpatroon en daarna de eventuele schulden in beeld te brengen. Het vervolgtraject is afhankelijk van de bevindingen, maar kan mogelijk leiden tot een Schuldhulpverleningstraject in samenspraak met de Stadsbank. Het uitgangspunt blijft altijd de zelfredzaamheid van de cliënt en het tijdelijk ondersteunen van mensen, die er zelf niet meer uitkomen.

Hulp van SchuldhulpOpMaat kan op eigen verzoek plaatsvinden, maar kan ook (dringend) geadviseerd worden door instanties zoals de Voormekaar-teams van de gemeente en de woningbouwvereniging.

samen

Meer informatie en contact

Meer informatie vindt u op www.schuldhulpopmaat.nl. Contact opnemen kan per e-mail via schuldhulpmaatjegroenlo@live.nl of telefonisch met de coördinatoren Jan Onnink (06 - 2522 0524) en Gerard Bouwman (06 - 1828 9991).