Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Inspiratiebijeenkomst ‘Een nieuwe tijd’

Op woensdag 8 mei 2019 organiseert Erfgoed Gelderland de inspiratiebijeenkomst van het verhalenproject Stemmen van een nieuwe tijd. Dit is onderdeel van Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek. Alle aanwezigen kunnen meedenken over de inhoudelijke invulling van het project.

Logo 'Een nieuwe tijd'

Welke thema’s en verhalen uit onze regio mogen absoluut niet ontbreken? Welke plekken, gebeurtenissen en personen komen bij u op als u aan de Achterhoekse wederopbouwperiode denkt? U bent van harte uitgenodigd!

Programma

Joanne te Winkel zal Een nieuwe tijd! kort toelichten en ambassadrice van Een nieuwe tijd! Annegreet van Bergen (auteur Gouden jaren) zal komen vertellen over het leven tijdens de wederopbouwperiode. Na de pauze zal Jette Janssen (Erfgoed Gelderland) met de aanwezigen in gesprek gaan over de mogelijkheden van oral history en lokale geschiedenis.

Een nieuw tijd!

Het project is opgezet voor en door elf gemeenten in de Achterhoek. Doel is het bijzondere erfgoed uit de wederopbouwperiode dat deze regio bezit, onder de aandacht te brengen. Het wordt een project waarin de verhalen en de tijdsgeest van deze periode centraal staan, maar waar ook de verbinding met het heden gezocht wordt. Verhalen van toen zijn inspiratie voor nu!

Waar en wanneer?

  • 8 mei 2019 19.30 tot 21.30 uur (deur open om 19.15 uur)
  • Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers, IJsselkade 13, 7001 AN  Doetinchem

Aanmelden

Graag vóór 3 mei aanmelden bij Tim Stapel (t.stapel@erfgoedgelderland.nl en 06 - 2707 4776).