Koninklijke erepenning Sportclub Neede

Burgemeester Joost van Oostrum heeft op donderdag 18 april 2019 een Koninklijke Erepenning aan Sportclub Neede uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumreceptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan.

Uitreiking oorkonde door burgemeester aan voorzitter sportclub

Sportclub Neede is op 19 april 1919 opgericht en is op dit moment een bruisende vereniging met 777 leden. Vanaf het begin speelt de vereniging op sportcomplex ’t Haantje aan de Kronenkamp te Neede. Tot 1980 was café-restaurant ’t Haantje de uitvalsbasis van de vereniging. In datzelfde jaar werd een eigen clubgebouw in gebruik genomen, dat in 1996 werd uitgebreid met een aantal kleedkamers. Ter verfraaiing van het complex werd in 1989 een tribune gebouwd en kwam er in 1993 een vierde veld.

Doel Sportclub Neede

De vereniging heeft ten doel het doen beoefenen en het bevorderen van de voetbalsport in al zijn verschijningsvormen. Inmiddels heeft Sportclub Neede multifunctionaliteit hoog in het vaandel staan. Verschillende verenigingen en instanties maken gebruik van de accommodatie en het sportpark. Zo is er een jeu de boules baan aangelegd, een plek om gewoon samen te zijn en sinds vorig jaar zijn er zes vaste hindernissen van Survivalrunners vereniging D’RAN.

Sportstichting Sportclub Neede

Op 24 april 2009 is de Sportstichting Sportclub Neede opgericht. Deze stichting zorgt er voor dat de voetbalvereniging Sportclub Neede de onroerende zaken optimaal kan benutten voor haar sportactiviteiten.

Wat maakt Sportclub Neede zo bijzonder op haar terrein?

Door een goede organisatie en met behulp van veel vrijwilligers is er een prachtige accommodatie gerealiseerd. Door de oprichting van Sportstichting Sportclub Neede zijn de mogelijkheden om gebruik te maken van dit complex uitgebreid. Sportclub Neede is op maatschappelijk en sportief gebied belangrijk in Neede en omstreken.

Logo sportclub Neede