Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Verkiezing 'Dorpshuis van het Jaar 2019'

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk of het dorp? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? Wie wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2019’? Het is een zoektocht naar een plek in een dorp of wijk waar allerlei mensen elkaar ontmoeten, een plek voor en door bewoners.

Banner Verkiezing Dorpshuis van het jaar met een getekend dorp

Daarbij maakt het niet uit hoe een gebouw genoemd wordt, als het maar in Gelderland staat: dorpshuis, buurthuis, wijkcentrum, open club of MFA. Allemaal kunnen ze de titel in de wacht slepen.

Thema’s

Ook in 2019 besteedt de jury extra aandacht aan drie thema’s. Dat zijn: toegankelijkheid, sport & bewegen en uitstraling. Jan Troost, zal net als vorig jaar, als expert de toegankelijkheid beoordelen. Daarnaast zal dit jaar een interieurstylist de finalisten adviseren hoe ze voor een klein bedrag hun dorpshuis mooier kunnen maken.

Uitzendingen

Uit alle aanmeldingen selecteert een deskundige jury zes dorpshuizen. Omroep Gelderland gaat in het najaar bij deze genomineerden op bezoek. Natuurlijk worden zij specifiek op de drie genoemde thema’s beoordeeld.

Meld je aan

Heeft jouw dorpshuis alles in huis om de titel in de wacht te slepen? Meld je dorpshuis dan voor 1 juni aan via www.dorpshuisvanhetjaar.nl. Alle finalisten krijgen 750 euro. De winnaar van de verkiezing wint daar bovenop nog eens 2.500 euro!