Augustus

• Tip van de week

08 augustus 2019

In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

• Inloopmomenten Voormekaar en contactpersonen

21 augustus 2019

Heeft u gezondheids- of opvoedvragen, wilt u vrijwilligerswerk doen, bent u mantelzorger en wilt u uw situatie bespreken of heeft u een andere vraag over uw wijk of buurt? Vul dan de online vragenlijst in op www.voormekaar.net en kom vervolgens even langs tijdens het wekelijkse inloopmoment in uw woonplaats. U hoeft zich van te voren niet aan te melden.

• Ontwerp herinrichting Kremersstraat en Doktersbleek in Eibergen ligt ter inzage

22 augustus 2019

Burgemeester en wethouders willen dit jaar de Kremersstraat en Doktersbleek herinrichten. U kunt de plannen inzien in de Publiekswinkel.

• Laat uw caravan niet langer dan 3 dagen aan de openbare weg staan

21 augustus 2019

In de vakantieperiode halen veel inwoners de caravan, camper of kampeerwagen weer ‘van stal’ om op vakantie te gaan. Die moet natuurlijk tijdig worden ingepakt, en na de vakantie moet er weer uitgepakt en schoongemaakt worden. Let erop dat u uw kampeermiddel niet langer dan 3 dagen aan de openbare weg laat staan.

• In Beeld: Buurtbemiddeling

21 augustus 2019

Verschillende leefpatronen kunnen leiden tot ruzies en irritaties tussen buren. Gelukkig komen de meeste buren daar samen wel uit. Soms ontstaat er een conflict en is prettige omgang niet meer mogelijk. Zoekt u een oplossing en komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling voor advies en bemiddeling.

• Tip van de week

• Einde stoppersregeling varkens- en pluimveebedrijven per 1 januari 2020

22 augustus 2019

De landelijke stoppersregeling van het Actieplan ammoniak eindigt op 1 januari 2020. Dit betekent dat alle stallen vanaf 1 januari 2020 moeten voldoen aan het Besluit emissiearme huisvesting.

• Wijk Hambroek slaat handen ineen voor woningisolatie

22 augustus 2019

Bewoners in de wijk Hambroek die interesse hebben om hun huis te isoleren, zijn op
    maandag 16 september om 19:30 uur van harte welkom in het gemeentehuis in Borculo. Een werkgroep van buren is aan de slag gegaan met een passend aanbod voor isolatie en vertelt hier graag meer over. Door dit als buurt samen te doen is het voordeliger en makkelijker.

• Hoorzitting Commissie bezwaarschriften, kamer Samenleving op 29 augustus

22 augustus 2019

De Commissie bezwaarschriften, kamer Samenleving van de gemeente Berkelland houdt op donderdag 29 augustus een hoorzitting in de collegekamer van het gemeentehuis in Borculo.

• Commissies vergaderen op 3 en 4 september in gemeentehuis Borculo

De raadscommissie ‘Bestuur en Sociaal’ vergadert op 3 september en
    ‘Ruimte’ op 4 september in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo.