In Beeld: Buurtbemiddeling

Verschillende leefpatronen kunnen leiden tot ruzies en irritaties tussen buren. Gelukkig komen de meeste buren daar samen wel uit. Soms ontstaat er een conflict en is prettige omgang niet meer mogelijk. Zoekt u een oplossing en komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling voor advies en bemiddeling.

Er zijn in Berkelland heel veel verschillende organisaties die iets voor u kunnen betekenen als het gaat om zorg, opvoeden, opgroeien en ondersteuning. Met deze rubriek brengen we elke maand zo’n organisatie in beeld. Deze keer: Buurtbemiddeling.

buurtbemiddeling

In 7 van de 10 gevallen heeft de inzet van Buurtbemiddeling een positief effect!

Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners van gemeente Berkelland. Hulp van Buurtbemiddeling is gratis. De belangrijkste voorwaarde voor bemiddeling is dat beide buren open staan voor bemiddeling en samen willen werken aan oplossingen die voor beide buren aanvaardbaar zijn.

De coördinator van Buurtbemiddeling bekijkt samen met u of het conflict bemiddelbaar is. Als dit het geval is wordt er zowel met u als met uw buren een intakegesprek ingepland, om beide kanten te horen. Met instemming van zowel u als uw buren wordt er vervolgens op neutraal terrein een bemiddelingsgesprek gehouden, onder begeleiding van 2 onpartijdige bemiddelaars. Na een aantal weken is er opnieuw contact om te horen hoe het gaat.

Handige tips

Op www.problemenmetjeburen.nl staan veel handige tips en adviezen voor de meest voorkomende overlast situaties tussen buren. De ervaring leert dat hoe langer u een conflict laat aanmodderen, hoe sneller het escaleert.

Contact opnemen

Wilt u hulp van buurtbemiddeling of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Daniëlle Raspe (Coördinator) via 06 - 5370 3207 of via buurtbemiddeling@buurtplein.nl.

Ook buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddeling heeft een team van 15 vrijwillige buurtbemiddelaars. Mocht u interesse hebben om in uw gemeente als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan, dan kunt u contact opnemen met de coördinator voor nadere informatie.