Afvalkalender 2020

De afvalkalender voor 2020 is klaar. De kalender is weer helemaal toegespitst op uw woonadres en wordt rond vrijdag 13 december 2019 bezorgd.
Maar let op: in eerste weken van 2020 komen nog enkele wijzingen!

Voorkant afvalkalender

De kalender is helemaal toegespitst op uw woonadres

LET OP:

• Houd uw kalender de eerste twee weken van 2020 goed in de gaten. In sommige wijken worden meerdere containers in één week leeggemaakt. Dat komt door de feestdagen.
  • Daarnaast kan de inzameldag bij u veranderd zijn. De inzamelaar Ter Horst leegt namelijk vanaf 1 januari 2020 in de hele gemeente in dezelfde week één bepaalde container. Dat is efficiënt omdat dan in de hele gemeente dezelfde soort afval wordt ingezameld. De routes kunnen dan makkelijk van elkaar overgenomen worden.
  • Beltrum buitengebied, Eibergen west, Neede zuidoost en Ruurlo, allen binnen de kom moeten voor het legen van de containers op 30 en 31 december 2019 uitgaan van de gegevens op de nieuwe kalender voor 2020.

Nieuwe iconen voor groene container en pmd-container

Omdat we vorig jaar klachten kregen dat de kleuren van de container niet goed te onderscheiden waren hebben we nu gekozen voor andere iconen.

Overzicht van icoontjes op de afvalkalender

Afvalkalender kunt u ook zelf printen

De afvalkalender is ook digitaal te bekijken. U hoeft alleen uw postcode en huisnummer in te typen en u ziet alle voor u belangrijke gegevens. Op de kalender vindt u nog meer gedetailleerde informatie over de inzameling van de verschillende soorten afval. Als u wilt kunt u de kalender opslaan en/of printen. Veel info over welk afval waarin hoort staat ook in de handige afvalapp.

Hebt u de handige afvalapp al?

De afvalapp is gratis te downloaden via de Appstore en Google Playstore (zoek op ‘Berkelland’). Vervolgens vult u uw postcode en huisnummer in en ziet u direct de inzameldagen voor uw adres. De app bevat ook veel handige tips over afvalscheiding en welk afval waar in hoort. Inmiddels hebben al meer dan 7000 inwoners de afvalapp gedownload.