Belangrijke informatie over het leeghalen van uw container rond de jaarwisseling

In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

• Houd uw afvalkalender de eerste twee weken goed in de gaten. In sommige wijken worden meerdere containers in één week leeggemaakt. Dat komt door de feestdagen.
  • Daarnaast kan de inzameldag bij u veranderd zijn. De inzamelaar Ter Horst leegt namelijk vanaf 1 januari in de hele gemeente in dezelfde week één bepaalde container. Dat is efficiënt omdat dan in de hele gemeente dezelfde soort afval wordt ingezameld.
  • Beltrum buitengebied, Eibergen west, Neede zuidoost en Ruurlo, allen binnen de kom moeten voor het legen van de containers op 30 en 31 december 2019 uitgaan van de gegevens op de nieuwe kalender voor 2020.

Nieuwe iconen voor groene container en pmd-container

Omdat we vorig jaar klachten kregen dat de kleuren van de container niet goed te onderscheiden waren hebben we nu gekozen voor andere iconen.

iconen

Kijk ook op de afvalapp van de gemeente Berkelland voor actuele informatie.