Jimmy´s 1 jaar!

Jongeren helpen elkaar met elk idee, elke droom, vraag of probleem. Dat is de essentie van Jimmy’s, een plek van en voor jongeren in Berkelland. Op 13 december is het alweer 1 jaar geleden dat Jimmy’s Borculo officieel haar deuren opende, op 10 mei werd de locatie van Jimmy’s in Neede toegevoegd.
Jongerenwerkers Nicole van Vonno en Veronica Kasteel blikken terug op 1 jaar Jimmy’s.

jimmy

“Meedoen met de ondernemersdag Neede, de muziek promotiemarkt, Zomertoer, koken voor ouderen, Halloween, wekelijkse meidenavonden, workshops over social media op het voortgezet onderwijs,“ somt Nicole op,” Als je terugkijkt op wat we in 1 jaar samen met jongeren hebben gedaan, is dat echt ontzettend veel”. “Waar ik dan vooral trots op ben, is dat heel veel van deze ideeën ook echt van jongeren zélf komen. Al pratende ontstaat er iets: een ander haakt erop in en voor je het weet is een idee geboren en zijn er enthousiastelingen die zeggen: kom op, we gaan proberen of het ons lukt!”, vult Veronica aan. “Een mooi voorbeeld vind ik het idee van een 18-jarig meisje dat graag een wenskerstboom wilde maken en niet wist hoe te beginnen. Ze heeft geregeld dat deze boom gesponsord werd en dat die boom er nu ook staat!” Ze vervolgt: “Dat zie ik als de kracht van Jimmy’s; jongeren ruimte geven om te groeien in wie ze zijn en wat ze kunnen.”

Gezelligheid en verder helpen

In het afgelopen jaar hebben vele jongeren al hun weg naar Jimmy’s gevonden. Elke keer dat de locaties in Borculo en Neede geopend zijn komen er bekende en steeds meer nieuwe gezichten over de vloer. Voor gezelligheid, om mee te doen aan activiteiten of vanwege vragen. “Jongere zijn is niet altijd even makkelijk. Dat kan allerlei redenen hebben: thuis, school of wat dan ook. Bij Jimmy’s luisteren we, in vertrouwen en zonder oordeel naar je vraag, je probleem of je behoefte. En als dat beter is, weten we de weg naar iemand die een jongere verder kan helpen. Ook dat is Jimmy’s,” vertelt Nicole.

Ze vervolgt: “Jimmy’s is er voor alle jongeren uit Berkelland. Om die te bereiken, werken we graag samen met andere organisaties en inwoners. Zo organiseerden we dit najaar Doe Mee Café’s met de Sport Federatie Berkelland, De Lichtenvoorde en anderen voor jongeren die niet zo makkelijk mee kunnen komen. Tijdens zo’n avond leerden jongeren elkaar beter kennen en konden zij gelijk mee doen met een workshop fotografie bijvoorbeeld, of sport.”

Jimmy’s richt zich op jongeren, maar de activiteiten hoeven niet altijd alleen voor jongeren te zijn. Veronica: “Zo merken we dat ook andere inwoners zich thuis voelen bij de gezellige en ongedwongen drukte van Jimmy’s. Stapt er ineens een oudere buurvrouw binnen die maar al te graag wekelijks een kopje koffie komt drinken. Prachtig toch!”

Ook voor 2020 bruist het bij Jimmy’s van de ideeën voor jongeren en Berkelland. Maar er blijft altijd ruimte voor nieuwe samenwerking en activiteiten. Nicole: “Wij vinden geen vraag gek, we staan open voor welk idee dan ook. We hopen dan ook dat we het komende jaar nog meer jongeren mogen ontmoeten!”  

Openingstijden

  • Jimmy’s Neede, Bergstraat 10
    Maandag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 20.00 uur
  • Jimmy’s Borculo, Voorstad 13A
    Dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur
    Zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.