Schoon belonen

Aan het programma Schoon Belonen doen in Berkelland al 36 verenigingen en scholen mee. De gemeente beloont deelnemende scholen en verenigingen voor het schoonhouden van de omgeving en het apart inzamelen van PMD-afval. Doet uw vereniging of school al mee met Schoon Belonen?
Afval brengt geld in het laatje voor maatschappelijke organisaties.

Twintig plastic afvalzakken bij elkaar in een perkje

Aanmelden

De populariteit van het programma neemt ieder jaar toe bij organisaties. Als uw organisatie of school ook mee wil doen, dan kunt u zich aanmelden via 0545-250 250.

In 2019 1151 afvalbakken

In 2019 zijn in Berkelland in totaal 1151 afvalbakken met Plastic, Metaal en Drankenkartons (kortweg PMD) ingezameld door 36 maatschappelijke organisaties. Vorig jaar waren dat er 24 organisaties. Door de inzet van organisaties houden we de omgeving schoon en hergebruiken wij waardevolle grondstoffen. In de tussentijd zorgt het voor bewustwording bij de jeugd en leren zij om op een juiste manier om te gaan met afval.

Afvalbakken

Huishoudens kregen in 2019 een PMD-container in plaats van afvalzakken, zo ook deelnemende verenigingen en scholen aan Schoon Belonen. In totaal deelde de gemeente 111 PMD-containers uit aan verschillende organisaties. Op deze manier blijft het inzamelen van PMD voor huishoudens en organisaties hetzelfde.

Allemaal containers op een rijtje

Schoon belonen

De pilot Schoon belonen is een initiatief van het Afvalfonds Verpakkingen, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Natuur & Milieu. Wegens landelijk succes is Schoon Belonen een structureel programma geworden. De gemeente Berkelland financiert Schoon Belonen vanuit de vergoeding van het afvalfonds.

Deelnemers

De 37 organisaties die actief deelnemen in Berkelland aan Schoon Belonen:

• Kulturhus 't Stieltjen
  • AOC Oost
  • CBS de Wereldboom
  • OBS De Marke
  • OBS de Berkel
  • CBS Wonderwijs
  • Staring college (Beukenlaan)
  • Staring college (Herenlaan)
  • Basketbalvereniging Picker Reds
  • VSO de Triviant
  • Stichting Scouting Borculo
  • Trefpunt de Berg
  • Voetbal Vereniging E.G.V.V.
  • Kinderopvang Avonturijn
  • N.C.G. de Vlearmuze