Tip van de week

In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de afvalinzameling in de gemeente Berkelland. Deze week PMD (plastic, metaal en drankenkartons).

Logo Van Afval Naar Grondstof

Hard plastic hoort niet bij het PMD

Hard plastic, zoals speelgoed en landbouwplastic, hoort niet bij het PMD maar bij het restafval. Dit plastic is niet te verwerken, waardoor de aangeboden partij afgekeurd kan worden. Dit brengt kosten met zich mee. Als het speelgoed of plastic nog bruikbaar is kunt u het ook naar de kringloop brengen en er iemand anders blij mee maken.

Wat mag er wel en niet bij het PMD?

WEL: Plastic verpakkingen, drankenkartons, blik, metalen en plastic deksels, waxinelichtcupjes, vla- en yoghurtpakken

NIET: Chipszakken, doordrukstrips van kauwgom en medicijnen, koffiecupjes, spuitbussen, hard plastic zoals plastic speelgoed, landbouwplastic en zwembadjes.

Deksels op glazen potten mogen zowel bij het glas als bij het PMD

Aluminium deksels op glazen potten mogen bij het PMD. U mag ze ook op de pot laten zitten en als geheel in de glasbak gooien.

Meer tips?

Kijk voor meer afvalscheidingstips op www.afvalscheidingswijzer.nl of kijk op de afvalapp van de gemeente Berkelland.