Vrijwilligers in het zonnetje, deze keer Lieneke Tanis en Ineke Lammers

Vrijdag 29 november werden Lieneke Tanis en Ineke Lammers, bij de opening van de Rembrandt Expositie van Kunst in de Kinderschoenen, in het zonnetje gezet. Wethouder Anjo Bosman was aanwezig bij de opening en had op het einde een leuke verrassing in petto. “Als 1 dag in Nederland geen vrijwilligers actief zijn, zou heel het land platliggen,” aldus wethouder Bosman. Lieneke en Ineke zijn zichtbaar verrast. “Geweldig dat het vrijwilligerswerk op deze manier onder de aandacht wordt gebracht en dank voor de mooie bloemen.”

vrijwilligers

Kunst in de Kinderschoenen

Het doel van Kunst in de Kinderschoenen is om kinderen op een onbevangen manier kennis te laten maken met kunst. Ze te laten zien en ervaren dat kunst niet moeilijk of ver weg is in een museum, maar leuk, uitdagend en dat je er veel van kunt leren. Op die manier probeert de KunstKring op een speelse manier de creatieve mogelijkheden van kinderen te stimuleren en te bevorderen. 

Voldoening

“Het geeft gewoon heel veel voldoening”, vertelt Ineke. “Zelfs met een kortlopend project als deze expositie” vult Lieneke aan. Beide dames zetten zich al jaren in voor de Kunstkring. Ineke is al actief vanaf het begin van deze eeuw met onder andere organisatie van cursussen. Momenteel regelt zij de catering bij alle concerten en lezingen. Lieneke heeft sinds 5 jaar de organisatie van de cursussen overgenomen en draagt haar steentje bij in de werkgroep PR. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de expositie van Kunst in de Kinderschoenen. “Als je ziet hoeveel plezier de kinderen hebben tijdens de 2 dagdelen dat wij hen begeleiden, dat is heel erg leuk om te ervaren”, aldus Lieneke. “Daar doen we het voor”, vult Ineke aan. “Wij kunnen het niet alleen. We willen ook alle andere vrijwilligers bedanken en eten dan ook gezamenlijk de taart op.”

Iemand opgeven voor een verrassingsbezoek?

Van een buurvrouw die actief is met het oprapen van zwerfafval tot de penningmeester van de bridgeclub: we kennen allemaal wel iemand die zich inzet voor de samenleving. Elke maand zet Voormekaar maar al te graag een inwoner die goed doet voor de ander of de vereniging in het zonnetje. Kent u ook iemand die het verdient om eens verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort bij dan aan de deur!

Wilt u via een andere weg iets voor een ander doen? Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net (Klik op Vrijwilligerspunt).