4500 inwoners hebben de handige afvalapp al. U ook?

In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

tip

De nieuwe afvalinzameling kan even wennen zijn. De grijze container wordt sinds januari nog 1x per 4 weken geleegd, wanneer is de volgende keer? En wanneer wordt het oud papier ook alweer opgehaald? Voor deze en nog veel meer vragen heeft de gemeente Berkelland een handige afvalapp.

Herinnering om het afval aan de weg te zetten

In de app kunt u precies zien wanneer welk afval op uw adres wordt opgehaald. Ook kunt u een herinnering instellen, zodat u tijdig een signaal krijgt om het afval aan de weg te zetten. Inmiddels hebben al meer dan 4.500 inwoners de afvalapp gedownload, waarvan zo’n 2.400 mensen ook de meldingen aan heeft staan.

In de app ziet u direct de ophaaldagen van:

• Plastic, metaal en drankenkartons (PMD)
  • Groene container
  • Grijze container
  • Oud papier
  • Klein chemisch afval
  • Grof tuinafval

Daarnaast ziet u ook de locaties in uw buurt waar containers staan voor:

• Glas
  • Kleding
  • Luiers en incontinentiemateriaal

Gratis te downloaden

De afvalapp is gratis te downloaden via de Appstore (zoek op Inzamelkalender Berkelland) en Google Playstore (zoek op ‘Berkelland’). Vervolgens vult u uw postcode en huisnummer in en ziet u direct op welke dagen welk afval op uw adres wordt ingezameld. De app bevat ook veel handige tips over afvalscheiding en u kunt zien welk afval waar in hoort.