Gratis cursus aanstaande ouders

Het bestond nog niet, een cursus die aanstaande ouders samen voorbereidt op het ouderschap. Nu wel: OuderTeam Nu. Een gratis cursus voor aanstaande ouderparen uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. In maart gaat de eerste cursus van start. U kunt zich nog aanmelden om deel te nemen.

Poster met aankondiging cursus

Waarom de cursus OuderTeam Nu?

Naast het geluk van de geboorte van een kind kan het even wennen zijn aan de rol als ouders. Hoe ga je daarmee om? Hoe zorg je dat je straks, naast ouders, ook nog partners blijft? Hoe verdeel je de taken en hoe bepaal je samen de opvoeding? De cursus OuderTeam Nu bereidt aanstaande ouders voor op het ouderschap en helpt die vragen vooraf te beantwoorden. Zo staan ze straks, als de baby er is, niet meer voor verrassingen. Daarnaast is het natuurlijk leuk andere aanstaande ouders te ontmoeten en met hen ervaringen uit te wisselen.

Start halverwege de zwangerschap

De eerste cursus OuderTeam Nu start in maart. Bent u tussen de 26 en 32 weken zwanger, dan kunt u meedoen. U volgt dan samen met andere ouderparen twee bijeenkomsten vóór de geboorte en twee bijeenkomsten na de geboorte. Plaats, datum en tijdstip worden in overleg bepaald. Ook onderdeel van de cursus en gewoon vanuit huis te volgen, is een digitaal programma.

Meer info of aanmelden

Dat kan via: www.preventieplatformjeugd.nl.

De cursus OuderTeam Nu wordt aangeboden door het Preventie Platfom Jeugd, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en samenwerkende organisaties.