Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Schuldhulp op maat

Moeite om uw financiële thuisadministratie op orde te krijgen? Neem contact op met schuldhulp op maat! Als u geen overzicht meer heeft, schulden heeft en niet meer weet hoe u uw rekeningen moet betalen, dan kan de Stichting SchuldhulpOpMaat (SOM) u helpen.

Verschillende mensen die bezig zijn met het op orde brengen financien

De SOM houdt zich bezig met schuldhulpverlening in de gemeenten Berkelland en Oost Gelre. De vrijwilligers helpen iedereen die in financiële problemen zijn geraakt. De schuldhulpmaatjes nemen niet het werk over van professionele hulpverleners, maar vullen het aan en ondersteunen.

Intakegesprek

Na aanmelding volgt een intakegesprek met een coördinator. De coördinator wijst een schuldhulpmaatje toe. Samen met de cliënt maakt het schuldhulpmaatje een plan van aanpak. Als het nodig is zal het maatje doorverwijzen naar de juiste instantie. De grote meerwaarde van een maatje is dat hij of zij tijd heeft voor een kop koffie aan de keukentafel en een goed gesprek. Om te helpen met het invullen van ingewikkelde formulieren of eventueel mee te gaan ter ondersteuning naar bijvoorbeeld de Rechtbank, Stadsbank of de Sociale Dienst Oost Achterhoek.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie vindt u op www.schuldhulpopmaat.nl. Inwoners van Berkelland kunnen zich bij voorkeur via de mail aanmelden bij: schuldhulpmaatjegroenlo@live.nl of telefonisch bij een van de coördinatoren: Jan Onnink, telefoon: 06 - 2522 0524 of Gerard Bouwman telefoon: 06 - 1828 9991. De hulp van SchuldhulpOpMaat is gratis.

Ook schuldhulpmaatje worden?

Ook als u denkt mensen te kunnen helpen met het op orde brengen van de administratie en/of bij schulden kunt u zich aanmelden. Sociaal vaardig en administratieve kennis op minimaal MBO niveau zijn een pré. Bij gebleken geschiktheid kunt u worden opgeleid tot Schuldhulpmaatje.