Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Signalen hennepteelt

Voor hennepkwekerijen worden vaak woonhuizen of bedrijfspanden gebruikt. Dat is levensgevaarlijk. Regelmatig ontstaat kortsluiting of brand. Denkt u dat ergens een hennepkwekerij zit? Meld dit dan bij de politie.

Inkijkje hennepkwekerij

Hennep kweken is geen onschuldige hobby

Het telen van deze plant is een misdrijf en dus strafbaar. Aan de hennepteelt zitten grote risico’s voor teler en de woonomgeving. Hennepkwekerijen kunnen overal worden ingericht, dus ook in uw buurt. Maar hoe kunt u nu weten of er een kwekerij in uw buurt aanwezig is?

Let op de volgende signalen:

  • Een doordringende hennepgeur; (niet de hele tijd. Dit is aan het einde van het groeiproces)
  • Geluidsoverlast van de luchtafvoerinstallatie;
  • Warme muren; (door de kwekerij naast u)
  • Afgeplakte ramen, beslagen ruiten, gordijnen die altijd dicht zijn;
  • Stroomstoringen; (lampen knipperen, stroom valt af en toe weg)
  • Bouw- en sjouwactiviteiten op rare tijdstippen;
  • Bewoning of gebruik zijn onduidelijk.

Risico vermenging boven- en onderwereld

Het kweken van hennep kent verschillende fases en vergt voorbereidingen, waarbij diverse goederen en diensten nodig zijn. Daardoor ontstaat een groot risico op vermenging van de onder- en bovenwereld. Het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van schijnbaar legale diensten, zoals transport, opslag, financiën en huisvesting. Georganiseerde illegale hennepteelt is ondermijnende criminaliteit. Dit leidt tot onveiligheid in woonwijken, bedreigingen en liquidaties. Bovendien gaat er veel uit criminaliteit verkregen vermogen om in de wereld van de georganiseerde hennepteelt.

Vertrouwt u het niet?

Als u vermoedens heeft kunt u contact opnemen met de politie via 0900 - 8844 of dit melden via meld misdaad anoniem via 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.