Bij welk afval hoort …

In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

Logo van afval naar grondstof

Yoghurt- of vlapak à plastic afval

Vouw het lege pak plat en draai daarna de dop er weer op. Resten die in het pak achterblijven verstoren het hergebruik van de pakken, knijp de resten er daarom zo goed mogelijk uit.

Kassabonnetjes à grijze container

Op kassabonnen en faxpapier zit vaak thermische inkt. Hierdoor is het niet geschikt voor hergebruik.

Patatbakje à plastic afval

Verwijder een aanwezige aluminium- of plastic afdekfolie en doe dat los bij het PMD (plastic, metaal en drankenkartons).

Metalen deksels à plastic afval

Een losse deksel van blik of van plastic mag bij het PMD. Deksels, doppen, etiketten en kurken mogen ook op glazen potten en flessen blijven zitten en mogen mee de glasbak in.

Meer tips

Kijk voor meer afvalscheidingstips ook op www.afvalscheidingswijzer.nl of kijk op de afvalapp van de gemeente Berkelland.