Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Kerstfeest De Leerkotte

Ook dit jaar organiseerde de Voormekaarteams uit Neede en Borculo op Eerste Kerstdag een gezellig samenzijn voor mensen die deze feestdagen alleen moeten doorbrengen. Een van de vrijwilligers blikt terug op deze bijzondere middag.

Bewoners gezamenlijk aan tafel

We mochten weer gebruik maken van Zorglocatie De Leerkotte in Geesteren, waar Alie en Dinant Meerbeek ons in een prachtige kerstsfeer en met kerstmuziek ontvingen. De gasten werden om 12 uur gebracht door de Vlearmoesbus, die voor hen een uitzondering maakte, omdat de bus normaal niet op feestdagen rijdt. De gasten uit Borculo werden opgehaald door Dinant en sommige kwamen op eigen gelegenheid.

Na koffie met krentenwegge en een eerste kennismaking zat de sfeer er al snel goed in. Corrie Kerver had voor een heerlijk 5 gangen menu gezorgd en in de middag kwam Kees de Rooy ‘de Olde Roep’, van de midwinterhoorn spelen. Tot groot vermaak van de gasten vonden de Schotse Hooglanders dit ook mooi en kwamen ze op een drafje af op het geluid.

Er werd genoten van de koolmeesjes die op de vetbollen en pinda’s afkwamen, van het prachtige uitzicht op de landerijen en van de verhalen die men elkaar vertelde. Eén van de bezoeksters kon  prachtig mondharmonica spelen en zo zongen we met elkaar ‘Stille Nacht’ en andere kerstliedjes. Tenslotte werd het Wilhelmus nog gezongen ter ere van de Koning. Wat later dan gepland ging iedereen weer huiswaarts. Het was echt een hele fijne kerstdag!

Gezamenlijk aan de kerstmaaltijd