Openingstijden en werken op afspraak

De gemeente Berkelland voert vanaf 1 januari 2019 een proef uit met werken op afspraak. Dit om de wachttijden te verkorten. Daarnaast is de gemeente telefonisch niet bereikbaar op dinsdagmiddag, enkel voor spoedgevallen.

De gemeente Berkelland heeft de openingstijden per 1 januari 2019 aangepast

Sinds 1 januari is de winkel op maandagochtend open en op dinsdagmiddag gesloten. Dit past beter bij de wensen van onze inwoners.

Balies burgerzaken voor o.a. paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen

De openingstijden worden:

• Maandag van 8.30 uur - 17.00 uur
  • Dinsdag van 8.30 uur - 12.30 uur
  • Woensdag van 8.30 uur - 16.30 uur
  • Donderdag van 8.30 uur - 17.00 uur
  • Vrijdag van 8.30 uur - 17.00 uur

's Avonds open

Op woensdagavond van 17.00 uur - 19.00 uur kunt u terecht zonder afspraak.

Telefonische bereikbaarheid

Wij zijn sinds 1 januari telefonisch op dinsdagmiddag niet bereikbaar, enkel voor spoedgevallen. Wel kan contact opgenomen worden met ons via WhatsApp en andere sociale media. Op de andere werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur.

Receptie

De receptie van de gemeente is en blijft iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag tot 19.00 uur. Bij de receptie kunt u ook uw documenten ophalen.

Werken op afspraak

Wij voeren vanaf 1 januari een proef uit met werken op afspraak. Dit om de wachttijden te verkorten. U kunt een afspraak maken voor het aanvragen van bijvoorbeeld een nieuw paspoort en rijbewijs of het doen van aangifte van een geboorte. Dat verkort de wachttijden. Een afspraak maken kan eenvoudig, volg deze link. De woensdagavond blijft beschikbaar voor aanvragen zonder afspraak. Houd op deze avond wel rekening met de mogelijkheid van een langere wachttijd.

Evaluatie

Deze werkwijze wordt tijdens de proefperiode direct geëvalueerd. Dan besluit de gemeente of de openingstijden van balies en telefonie per 1 juli 2019 definitief gewijzigd worden en of er overdag op afspraak gewerkt blijft worden.