Uitnodiging thema-avond

Op maandagavond 14 januari 2019 organiseert de gemeente Berkelland een avond over het actuele thema georganiseerde en ondermijnende criminaliteit en algemene veiligheid. Dit doen we samen met het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, het centrum voor criminaliteitspreventie (CCV), politie en brandweer. “Georganiseerde criminaliteit. Hoe veilig is Berkelland?”

Inkijkje bij illegale hennepkwekerij

Deze avond vindt plaats bij Kerkemeijer aan de Rekkenseweg 44 in Rekken en is vrij toegankelijk voor alle Berkellandse inwoners. Burgemeester van Oostrum zal de avond openen. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Het onzichtbare zichtbaar maken

Een ondernemer zonder klanten, een autobedrijf dat overdag nooit open is of een boerenschuur die wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Zomaar een aantal voorbeelden van zaken die met georganiseerde criminaliteit en ondermijning te maken zouden kunnen hebben. Criminelen maken vaak gebruik van de anonimiteit van bedrijven of particulieren in het buitengebied als dekmantel voor illegale praktijken. Goedwillende burgers kunnen hier ook het slachtoffer van worden. Tijdens de bijeenkomst gaan we verder in op dit thema, waarbij aan de hand van voorbeelden uit de praktijk het ‘onzichtbare zichtbaar’ wordt gemaakt.

Aanmelden

U kunt zicht aanmelden door te mailen naar Astrid Holl: a.holl@gemeenteberkelland.nl.