Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Vrijwilliger in het zonnetje

De oliebollen en beste wensen zijn nog maar net uitgewisseld of wethouder Marijke van Haaren is alweer op pad om een vrijwilliger te verrassen. Samen met Janneke Broshuis van het Voormekaar team uit Eibergen, was onze wethouder deze maand in de bibliotheek van Eibergen.

Wethouder overhandigt taart en bloemen aan vrijwilligster

Wethouder Marijke van Haaren en Tilly van den Beld

De totaal overrompelde Tilly van den Beld uit Haarlo werd in het zonnetje gezet. “Ik was liever in de schaduw blijven staan”, aldus Tilly. “Daarom komen we juist hier om u te verrassen, want die mooie bescheidenheid en behulpzaamheid maakt de wereld van ons een stukje mooier”, vertelt Wethouder van Haaren.

Een leven vol vrijwilligerswerk

“Ik heb 20 jaar in West-Afrika gezeten voor ontwikkelingssamenwerking en ben daarna weer verhuisd naar Nederland.” Op het moment dat Tilly met pensioen ging is ze direct gestart met vrijwilligerswerk. “Ik ben actief als vrijwilliger bij de Dorpsböke in Haarlo, bij de jeugd- en ouderen bibliotheek in Haarlo en de ouderenmiddagen in Haarlo.” Daarnaast is ze ook nog een ‘buddy’ van een aantal statusouders uit Syrië. “Ik help hen met praktische zaken zoals de cv-ketel resetten, tot aan 10 minuten gesprekken of ik ben zelf betrokken geweest bij de bevalling van hun kind.”

Taalhuis Oost-Achterhoek

Tilly is ook vrijwilliger van het Taalhuis Oost-Achterhoek en dat is de reden waarvoor wij haar 7 januari in het zonnetje hebben gezet. Want ook daar is ze weer een drukke dame! “Ze helpt zelfs 6 mensen met de Nederlandse taal,” vertelt Ellen Maaswinkel van Taalhuis Oost-Achterhoek. “Het is mooi dat je de taal machtig bent en dat taalvrijwilligers daarbij kunnen helpen. Voor mensen die nieuw zijn in Nederland. Maar daarnaast kunnen inwoners die geboren en getogen zijn in ons land kunnen ook terecht bij het Taalhuis. We kunnen hen ook helpen te ontmoeten en uit hun schulp te krijgen. Wij zijn erg blij met Tilly als Taalvrijwilliger.” 

Maar Tilly waarom vul je al je dagen met vrijwilligerswerk? Tilly:”je krijgt er ontzettend veel voor terug. Je kunt ontzettend met iedereen lachen, bijvoorbeeld met taalspelletjes! Ik vind het vanzelfsprekend om anderen te helpen gewoon waar je kunt. Door een ander plezier te doen, zie ik zelf ook meer het nut in van bezig te zijn.”

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op deze manier laten wij zien dat we vrijwilligerswerk ongelooflijk waarderen. Kent u een vrijwilliger die het echt verdient om bedankt en verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via het e-mailadres: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet, staan we binnenkort bij uw vrijwilliger voor de deur.

Aanmelden als vrijwilliger?

Wilt u net als Tilly helpen bij het Taalhuis Oost-Achterhoek? U kunt zich aanmelden bij het Taalhuis Oost-Achterhoek via 088 - 0062 929. Wilt u via een andere weg iets voor een ander doen? Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net, onder het kopje Meedoen.

Logo Voormekaar