Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Bewegen en ontmoeten voor inwoners met dementie en de mantelzorger

Er zijn nog plekken vrij! Sport Federatie Berkelland (SFB) start na de zomer een wekelijks beweegprogramma voor (jonge) inwoners met dementie. En terwijl er gesport wordt, is er voor hun partner/mantelzorger de mogelijkheid om andere partners/ mantelzorgers te ontmoeten.

Voor inwoners met dementie

Het beweegprogramma is bedoeld voor inwoners tussen de 40 en 75 jaar die dementie hebben en nog thuis wonen. Elke week kunnen zij 1 uur met elkaar sporten en bewegen. Dit gebeurt onder begeleiding van een SFB beweegcoach en met ondersteuning van een geriatrie fysiotherapeut. De activiteiten zijn erop gericht deelnemers uit te dagen, plezier te laten beleven en conditie/kracht/balans positief te beïnvloeden. De beweegcoach zorgt ervoor dat iedere deelnemer op zijn/haar eigen niveau kan deelnemen en houdt rekening met de wat de deelnemers nog kunnen.

Intake

Voorafgaand aan het programma vindt er een intake plaats met een geriatrie fysiotherapeut die de fysieke fitheid en mogelijkheden van de deelnemer test. Deze intake is verplicht en valt onder een fysiotherapie behandeling. Naar aanleiding van de intake wordt bepaald of het programma geschikt is voor de deelnemer.

Voor de partner

Terwijl er bewogen wordt, kunnen partners/mantelzorgers elkaar ontmoeten en staat de koffie klaar. Als er belangstelling is, is het ook mogelijk om iets te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een creatieve workshop, een lezing of een mini-concert, verzorgd door Muziek en KunstWijs.

Praktische informatie

Wanneer: start in september, elke donderdag van 15.30 tot 16.30 uur (20 weken).
Kosten: € 5,00 per les
Waar: Spilbroekhal in Neede
Aantal deelnemers: er is plek voor 10 tot 12 deelnemers
Aanmelden: via Sport Federatie Berkelland, Nienke Maas: nienke@sportfederatieberkelland.nl of telefonisch via 0545 - 476 727.