Méér Muziek in de Klas

Onlangs tekenden de Achterhoekse schoolbesturen, gemeenten, muziekverenigingen en muziekscholen een convenant Méér Muziek in de Klas Lokaal De Achterhoek. Wethouder Anjo Bosman tekende namens de gemeente Berkelland het convenant.

Alle betrokkenen poseren voor groot doek met Meer muziek in de klas

Ambitie

In het convenant spreken de partners de ambitie uit om samen zorg te dragen voor goed en duurzaam muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.  Dat betekent dat 22.461 kinderen in 2022 weer structureel muziekonderwijs krijgen op school.

Méér Muziek in de Klas Lokaal

Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas, een landelijke stichting die ervoor wil zorgen dat alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen. Kijk voor meer informatie op: www.meermuziekindeklas.nl.