Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Op vakantie? Licht uw buren in

De zomerperiode is een tijd waarin veel mensen op vakantie gaan. Het is echter ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners weg zijn. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.vakantie

In veel gevallen kunt u inbrekers weren door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Bekijk de woning alsof u een inbreker bent. Waar zou uw oog op vallen? Een antieke klok, grote tv, laptop, of een waardevol schilderij? Kijk voor u op vakantie gaat wat er uit het zicht geplaatst kan worden. Voor de kleinere zaken kunt u een goed verankerde kluis overwegen of kostbaarheden in een kluis buitenshuis bewaren.

Geef uw woning een bewoonde indruk

Een inbreker kiest een woning waar hij gemakkelijk binnen kan komen. De afwezigheid van bewoners is een belangrijke factor. De vakantieperiode, waarin mensen soms weken weg zijn, is voor inbrekers ideaal. Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, is het belangrijk dat de woning een bewoonde indruk maakt.

Zorg dat er ‘s avonds lampen branden door gebruik van een tijdschakelaar. Vergeet ook de bovenverdieping niet. En vraag uw buren om:
• een oogje in het zeil te houden
• de post te verwijderen
• hun auto op uw oprit parkeren
• de planten water te geven en laat de planten op de vensterbank staan
• te controleren of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten
• bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel of onbekende personen bij uw huis) direct 112 te bellen.

Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken

Maar liefst 80% van alle aanhoudingen wegens woninginbraak, gebeurt dankzij de alertheid van omstanders. Een goed beveiligde en afgesloten woning én oplettendheid van uzelf en uw buren, zorgt voor maximaal 90% minder kans op een inbraak.