Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Vrijwilliger in het zonnetje, deze keer: Gerrit Hengeveld

Met de wind in de rug stapte wethouder Marijke van Haaren afgelopen zaterdag de houtzaag- en korenmolen Agneta in Ruurlo binnen. Gerrit Hengeveld, vrijwilliger van het eerste uur, werd verrast met bloemen en een heerlijke taart. Marijke van Haaren: “U bent een stuwende kracht voor het behoud van deze prachtige molen!”

Gerrit en Marijke

Gerrit Hengeveld en wethouder Marijke van Haaren

Al sinds 2005 is Gerrit Hengeveld vrijwilliger bij de molen in Ruurlo. Tot voor kort werkte en verzorgde hij met de andere vrijwilligers het zagen van de bomen en de balken. Omdat dit op 84-jarige leeftijd toch allemaal iets te zwaar voor hem werd, leidt hij nu bezoekers rond in de molen. Gerard Effting, secretaris van de stichting “Vrienden van de molen Agneta”: “Gerrit is een wijs, positief ingesteld mens en plezierig in de omgang. Wij als vrijwilligers hebben diep respect voor hem. Hij verdient het om eens in het zonnetje te worden gezet!”

Gerrit over zijn vele jaren vrijwilligerswerk: “Ik vind dat deze oude dame (red. de molen Agneta) in stand moet blijven, vandaar dat ik mij heb aangemeld als vrijwilliger. Ik was 71 toen ik hier als vrijwilliger begon en ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan. Het is een leuk team, je werkt met verschillende mensen en je leert elkaar beter kennen. Het brengt heel veel voldoening. Ik kan vrijwilligerswerk iedereen aanraden!”

molen

De molen zoekt vrijwilligers!

Stichting ‘Vrienden van de Molen Agneta’ is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inspannen om de molen (en de historische waarde daarvan) te behouden en uit te dragen. Van vrijwilligers worden geen speciale of bijzondere dingen gevraagd: twee rechter handen is prettig, maar niet noodzakelijk. De 'klik' met de molen en de andere vrijwilligers is het belangrijkste. Man of vrouw, iedereen tussen 16 en 50 jaar kan vrijwilliger worden op de molen. En u bent bereid om op zaterdag volgens rooster op de molen te helpen.

Spreekt dit u aan, lijkt dit u wat? Loop dan zaterdag eens binnen op de molen aan de Borculoseweg in Ruurlo of stuur een e-mail: vriendenvanagneta@12move.nl.

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op deze manier laten wij zien dat we vrijwilligerswerk ongelooflijk waarderen. Kent u een vrijwilliger die het echt verdient om bedankt en verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via het e-mailadres: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort voor de deur.

Wilt u via een andere weg iets voor een ander doen? Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net (Klik op Vrijwilligerspunt).