Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Zwarte Cross Festival 18 tot en met 21 juli in Lichtenvoorde

Komend weekend, van donderdag 18 tot en met maandag 21 juli (laatste campingdag), wordt op de Besselinkschans in Lichtenvoorde het Zwarte Cross Festival gehouden. Het evenement trekt in die 4 dagen heel veel bezoekers. Dat heeft gevolgen voor het verkeer op de doorgaande wegen, zoals de N18 (Twenteroute) en de N313 (Hamelandweg).

zwartecross

Er zijn diverse maatregelen van kracht om het verkeer in goede banen te leiden. De bezoekers van de Zwarte Cross volgen vanaf de A18 een eigen route naar de parkeerplaatsen rond het evenementterrein. Datzelfde geldt voor de ongeveer 25.000 bezoekers die op de speciale camping van de Zwarte Cross verblijven.

Ook het openbaar vervoer heeft maatregelen genomen om de bezoekersstromen te verwerken. Zo wordt de N313 (Hamelandweg) afgesloten voor verkeer met een andere bestemming dan het evenement. Op de N313 tussen Aalten en Lichtenvoorde geldt eenrichtingsverkeer. De rijrichting wordt aangepast aan komende of vertrekkende bezoekersstromen. De N313 tussen de James Wattstraat en N18 is gereserveerd voor bussen en taxi’s.

Op de website van de gemeente Oost Gelre vindt u meer informatie over verkeersmaatregelen, openbaar vervoer en andere bijzonderheden rond de Zwarte Cross www.oostgelre.nl.