Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Juni

 • Veel rioolverstoppingen ontstaan door doekjes en frituurvet

  28 mei 2019

  Het gebeurt regelmatig dat de riolering verstopt zit. Bij het verhelpen van deze verstoppingen blijkt vaak dat dit te wijten is aan afval dat niet in de riolering thuishoort. Veel verstoppingen ontstaan doordat er (billen)doekjes en zelfs (frituur)vet in het riool zit. U kunt helpen deze overlast en onnodige kostenpost te voorkomen door goed rioolgebruik. Doet u mee?

 • In Beeld: Yunio Home-Start

  28 mei 2019

  Een gezin draaiende houden gaat niet altijd even makkelijk. Heeft u behoefte aan een luisterend oor of iemand die helpt met praktische zaken?

 • Veilig wonen met ‘slimme’ sensoren

  28 mei 2019

  Ouderen die langer thuis blijven wonen vormen een kwetsbare groep in onze samenleving. Zo lopen ze bijvoorbeeld een groter risico om slachtoffer te worden van diefstal en zijn ze vaker betrokken bij woningbranden.

 • Gezocht: 5 leden voor adviescommissie Berkellands Naoberfonds

  28 mei 2019

  Inwoners en ondernemers van Berkelland laten op veel terreinen zien dat zij heel goed in staat zijn om de eigen leefomgeving mooier, fijner, gezonder en duurzamer te maken. De gemeente geeft ruimte en vertrouwen en helpt om de samenleving te behouden en te versterken. Daarom heeft de gemeenteraad geld gereserveerd in het Berkellands Naoberfonds. Vanuit deze regeling kunnen per 1 september 2019 vernieuwende projecten die de leefbaarheid verbeteren naast expertise, netwerk en publiciteit ook subsidie krijgen. Om goed te kunnen beoordelen of een project in aanmerking komt, zoeken we leden voor de adviescommissie.

 • Tip van de week

  28 mei 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Zeer geslaagde inspiratiebijeenkomst Aantrekkelijk Rekken

  29 mei 2019

  Hoe houden we Rekken leefbaar nu en in de toekomst? Daarover gingen meer dan 150 Rekkenaren op 16 mei 2019 met elkaar in gesprek. De avond werd georganiseerd door Projectgroep ‘Aantrekkelijk Rekken’, Gemeente Berkelland en Leefbaarheidsalliantie Gelderland.

 • Oplaten ballonnen

  29 mei 2019

  De gemeente Berkelland ziet amper nog aanvragen voor het oplaten van grote hoeveelheden ballonnen bij evenementen, herdenkingen en bruiloften. Inwoners gaan op zoek naar alternatieven, zoals vliegers oplaten, bellen blazen en als aandenken iets planten. Alternatieven die niet schadelijk zijn voor het milieu. Ook bij kleine festiviteiten hopen we dat inwoners dat doen, zodat we er naar kunnen streven dat er geen ballonnen meer in de natuur terecht komen.

 • Dementievriendelijke supermarkt

  07 juni 2019

  Of u nu een inwoner bent, ondernemer, een vrijwilliger of lid van een sportvereniging: iedereen kan te maken krijgen met een klant of inwoner met (beginnende) dementie. Samen met u wil de gemeente Berkelland werken aan een samenleving waarin er meer begrip en plek is voor mensen met dementie.

 • Tip van de week: de afvalapp

  11 juni 2019

  Al 6079 inwoners hebben de handige afvalapp. U ook?

 • Vrijwilliger in het zonnetje

  07 juni 2019

  Donderdagmorgen 23 mei 2019 stapte wethouder Marijke van Haaren met bos bloemen en heerlijke taart, de Sint Willibrorduskerk in Ruurlo binnen. Fien Venderbosch werd op deze zonnige ochtend, heel toepasselijk in het zonnetje gezet. Fien is duidelijk overvallen: “Ik vind het geweldig!” Waarop een andere vrijwilliger reageert: “Wij vinden jou geweldig.”

 • Veilig wonen met ‘slimme’ sensoren

  13 juni 2019

  Ouderen die langer thuis blijven wonen vormen een kwetsbare groep in onze samenleving. Zo lopen ze bijvoorbeeld een groter risico om slachtoffer te worden van diefstal en zijn ze vaker betrokken bij woningbranden.

 • Vaccinaties tegen Meningokokken op 26 juni

  13 juni 2019

  Jongeren uit de gemeente Berkelland geboren in 2003 en 2005 zijn door de RIVM uitgenodigd om een vaccinatie tegen Meningokokken ACWY te halen. De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD Noord- en Oost-Gelderland) voert de vaccinaties uit.

 • Geslaagde zwerfafvalvrijwilligersbijeenkomst

  14 juni 2019

  Meer dan 50 vrijwilligers hadden gehoor gegeven aan de oproep om naar de zwerfafvalvrijwilligersavond in gemeentehuis te komen op 6 juni. Vrijwilligers van Ruurlo Schoon, de Wildbeheereenheden Berkelland en Rekken en omstreken, Jaap de Boer, initiatiefnemer van Helemaalgroen.nl met ‘zijn’ vrijwilligers en ook veel vrijwilligers, die soms met z’n tweeën of helemaal alleen zwerfafval rapen in Berkelland.

 • Tip van de week

  21 juni 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland. Deze week enkele tips op herhaling.

 • Naoberschap voor mantelzorgers

  21 juni 2019

  ‘Eigenlijk komt het gewoon neer op een beetje naoberschap voor mantelzorgers. Alleen dat zou al heel mooi zijn.’ Jocelyn ten Hoopen uit Neede is nauw betrokken bij de totstandkoming van het Knooppunt Mantelzorg in de gemeente Berkelland.

 • 75 jaar vrijheid

  21 juni 2019

  In 2020 is het 75 jaar geleden dat ons land weer haar vrijheid kon vieren. Een kroonjaar dat volgend jaar bijzonder veel aandacht krijgt en verdient. Ook de Achterhoek wil 75 jaar vrijheid vieren, samen met inwoners, organisaties en buren uit de Duitse grensregio.

 • Vrijwilligers van Reurpop in het zonnetje gezet

  25 juni 2019

  Zaterdagochtend 15 juni 2019 bracht wethouder Maikel van der Neut een bezoek aan Reurpop. Hij verraste de aanwezige vrijwilligers van dit Ruurlose festival met heerlijke koeken.

 • Inzet Praktijkondersteuner Huisarts Jeugd onderzocht

  27 juni 2019

  Onderzoek naar effect van ondersteuning aan jeugdigen dichtbij de huisarts

 • Vanaf 1 juli alleen nog luierzakken verkrijgbaar bij afhaalpunten in de kernen

  27 juni 2019

  Vanaf 1 juli wordt bij alle huishoudens, behalve de hoogbouw, het PMD-afval ingezameld met containers. Met de komst van de PMD-container verdwijnen de plastic inzamelzakken. Er zijn vanaf dat moment geen zakken meer af te halen bij de afhaalpunten. De luierinzamelzakken (ook geschikt voor incontinentiemateriaal) kunt u nog wel verkrijgen bij de afhaalpunten in de kernen.

 • Succesvolle eerste Achterhoekse Unieke Spelen

  27 juni 2019

  Meer dan 250 sporters stonden op 22 en 23 juni klaar om van start te gaan om met zijn allen te gaan sporten tijdens de 1e editie van de Achterhoekse Unieke Spelen. Te verbroederen. En vooral ook om plezier te hebben. Dat is zeker gelukt!

 • Als de hamer valt…

  30 maart 2020

  Als de hamer valt is het besluit genomen. Zo gaat dat tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad. In deze rubriek geven wij telkens na de raadsvergadering in het kort een overzicht van de beslissingen die de gemeenteraad heeft genomen.

 • Vrijwilliger in het zonnetje, deze keer: Rob Diks

  27 juni 2019

  Donderdagmorgen 17 juni stapte wethouder Anjo Bosman, met een bos bloemen en een heerlijke taart, het Wijkgebouw de Koppel in Borculo binnen. Robs Diks werd in het zonnetje gezet. Anjo Bosman: “Rob is een vrijwilliger om zuinig op te zijn!”

 • In Beeld: BerkellandFit

  27 juni 2019

  Slimmer en Cool2Bfit: fitter en gezonder worden binnen uw eigen woonomgeving

 • Heerlijk thuis in huis

  30 maart 2020

  De gemeente Berkelland heeft 2000 brieven naar inwoners gestuurd over de campagne Heerlijk thuis in huis. De gemeente Berkelland, wooncorporatie ProWonen, Agem energieloket en Kruiswerk Achterhoek en Liemers met Zlimthuis hebben de handen ineengeslagen om 50-plussers bewust te maken van de mogelijkheden om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Want als u ouder wordt is het goed om na te denken over het aanpassen van uw woning, zodat u veilig, gezond, duurzaam en comfortabel thuis kunt blijven wonen. Of tijdig kunt verhuizen naar een passende woning.

 • Tip van de week

  27 juni 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • College legt gemeenteraad aangepast plan Diepenheimseweg 29 voor

  28 juni 2019

  De gemeenteraad van Berkelland bespreekt dinsdag 2 juli een aangepast bestemmingsplan voor de Diepenheimseweg 29. Afgelopen week hebben diverse gesprekken plaatsgevonden, die hebben geleid tot nieuwe wijzigingen in het vast te stellen bestemmingsplan.

 • Wethouder Bosman tekent Achterhoeks Beweeg en Sportakkoord 2020-2030

  01 juli 2019

  Of het nu gaat om vitale medewerkers in de Achterhoek, een gezonde jeugd of zelfredzaam oud worden. Iedereen in de Achterhoek moet kunnen meedoen. Dat staat in het ‘Beweeg- en Sportakkoord Achterhoek in Beweging 2020-2030’ dat op 27 juni in Den Haag is gepresenteerd en ondertekend. De twee speerpunten in het Achterhoekse Sportakkoord zijn: ‘Inclusief sporten’ en ‘Excelleren in de Achterhoek’. De volgende stap is het opstellen van een uitvoeringsagenda door Achterhoek in Beweging.