Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Juni

 • 6 juni informatieavond Knooppunt Mantelzorg en Platform Vrijwilligers Berkelland

  28 mei 2019

  Op 6 juni is er een gecombineerde informatieavond over het Knooppunt Mantelzorg en het Platform Vrijwilligers Berkelland. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

 • Binnenkort brengen we slijtlagen aan op verschillende wegen

  28 mei 2019

  Vanaf 6 tot en met 13 juni wordt er onderhoud aan verschillende wegen gedaan in Berkelland. Deze werkzaamheden volgen op het groot onderhoud van eerder dit jaar. Om de werkzaamheden af te ronden moet op het in 2019 aangebrachte asfalt nog een slijtlaag (dunne laag steentjes) aangebracht worden. De laag verlengt de levensduur van het asfalt en verbetert de zichtbaarheid en stroefheid.

 • Veel rioolverstoppingen ontstaan door doekjes en frituurvet

  28 mei 2019

  Het gebeurt regelmatig dat de riolering verstopt zit. Bij het verhelpen van deze verstoppingen blijkt vaak dat dit te wijten is aan afval dat niet in de riolering thuishoort. Veel verstoppingen ontstaan doordat er (billen)doekjes en zelfs (frituur)vet in het riool zit. U kunt helpen deze overlast en onnodige kostenpost te voorkomen door goed rioolgebruik. Doet u mee?

 • Gemeentehuis gesloten op Tweede Pinksterdag

  28 mei 2019

  Op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten.
  Op deze dag is de gemeente ook telefonisch niet bereikbaar. In geval van nood kunt u via het centrale nummer 0545 - 250 250 de storingsdiensten bereiken.
  Dinsdag 11 juni zijn we er weer voor u.

 • In Beeld: Yunio Home-Start

  28 mei 2019

  Een gezin draaiende houden gaat niet altijd even makkelijk. Heeft u behoefte aan een luisterend oor of iemand die helpt met praktische zaken?

 • Veilig wonen met ‘slimme’ sensoren

  28 mei 2019

  Ouderen die langer thuis blijven wonen vormen een kwetsbare groep in onze samenleving. Zo lopen ze bijvoorbeeld een groter risico om slachtoffer te worden van diefstal en zijn ze vaker betrokken bij woningbranden.

 • Gezocht: 5 leden voor adviescommissie Berkellands Naoberfonds

  28 mei 2019

  Inwoners en ondernemers van Berkelland laten op veel terreinen zien dat zij heel goed in staat zijn om de eigen leefomgeving mooier, fijner, gezonder en duurzamer te maken. De gemeente geeft ruimte en vertrouwen en helpt om de samenleving te behouden en te versterken. Daarom heeft de gemeenteraad geld gereserveerd in het Berkellands Naoberfonds. Vanuit deze regeling kunnen per 1 september 2019 vernieuwende projecten die de leefbaarheid verbeteren naast expertise, netwerk en publiciteit ook subsidie krijgen. Om goed te kunnen beoordelen of een project in aanmerking komt, zoeken we leden voor de adviescommissie.

 • Commissies vergaderen op 11, 12 en 13 juni in gemeentehuis Borculo

  28 mei 2019

  De raadscommissie Sociaal vergadert op 11 juni en Bestuur en Ruimte op 12 en 13 juni in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo.

 • Thema-avond Sport op 18 juni om 19.30 uur in het gemeentehuis

  28 mei 2019

  Op 18 juni 2019 om 19.30 uur vindt er een themabijeenkomst over sport plaats in het restaurant van het gemeentehuis in Borculo. De avond is bedoeld voor de gemeenteraad, verenigingen en geïnteresseerde inwoners en maatschappelijke organisaties.

 • Tip van de week

  28 mei 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Welzijnsraad vergadert 19 juni

  28 mei 2019

  De Welzijnsraad vergadert ook in 2019 weer op locatie en dit keer opnieuw afwijkend op de woensdagsavond. Namelijk op 19 juni 2019 om 20.00 uur in Dorpshuis De Zunnekamp aan de Zonnekamp 11 in Geesteren. U bent van harte welkom om deze openbare vergadering bij te wonen.

 • Zeer geslaagde inspiratiebijeenkomst Aantrekkelijk Rekken

  29 mei 2019

  Hoe houden we Rekken leefbaar nu en in de toekomst? Daarover gingen meer dan 150 Rekkenaren op 16 mei 2019 met elkaar in gesprek. De avond werd georganiseerd door Projectgroep ‘Aantrekkelijk Rekken’, Gemeente Berkelland en Leefbaarheidsalliantie Gelderland.

 • Oplaten ballonnen

  29 mei 2019

  De gemeente Berkelland ziet amper nog aanvragen voor het oplaten van grote hoeveelheden ballonnen bij evenementen, herdenkingen en bruiloften. Inwoners gaan op zoek naar alternatieven, zoals vliegers oplaten, bellen blazen en als aandenken iets planten. Alternatieven die niet schadelijk zijn voor het milieu. Ook bij kleine festiviteiten hopen we dat inwoners dat doen, zodat we er naar kunnen streven dat er geen ballonnen meer in de natuur terecht komen.

 • Parkeergarage Eibergen op 17 juni gesloten

  11 juni 2019

  Maandag 17 juni 2019 is de parkeergarage in Eibergen gesloten omdat deze wordt schoongemaakt. Schoonmaakbedrijf Novon heeft hier ongeveer de hele dag voor nodig. Dinsdag 18 juni is de parkeergarage weer beschikbaar.

 • Bijeenkomst cliëntenraad Participatiewet

  07 juni 2019

  De Cliëntenraad Participatiewet voor de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk komt op donderdag 13 juni 2019 voor een openbare vergadering bijeen in het gebouw van de Sociale Dienst Oost Achterhoek in Groenlo. De vergadering begint om 19.30 uur.

 • Dementievriendelijke supermarkt

  07 juni 2019

  Of u nu een inwoner bent, ondernemer, een vrijwilliger of lid van een sportvereniging: iedereen kan te maken krijgen met een klant of inwoner met (beginnende) dementie. Samen met u wil de gemeente Berkelland werken aan een samenleving waarin er meer begrip en plek is voor mensen met dementie.

 • Tip van de week: de afvalapp

  11 juni 2019

  Al 6079 inwoners hebben de handige afvalapp. U ook?

 • Vrijwilliger in het zonnetje

  07 juni 2019

  Donderdagmorgen 23 mei 2019 stapte wethouder Marijke van Haaren met bos bloemen en heerlijke taart, de Sint Willibrorduskerk in Ruurlo binnen. Fien Venderbosch werd op deze zonnige ochtend, heel toepasselijk in het zonnetje gezet. Fien is duidelijk overvallen: “Ik vind het geweldig!” Waarop een andere vrijwilliger reageert: “Wij vinden jou geweldig.”

 • Bezorging PMD-container

  07 juni 2019

  Een deel van de inwoners heeft de 240 liter PMD-container al. Iedereen -behalve bewoners van hoogbouwwoningen - krijgt vóór 1 juli 2019 de PMD-container aan huis bezorgd door de firma Kliko. U krijgt voorafgaand aan de levering een brief in de bus waarin staat in welke week de container bij u geleverd wordt.

 • Informatiecentrum over N319 aan de Stationsstraat 12 in Ruurlo

  13 juni 2019

  Vanaf 14 juni is het informatiecentrum N319 aan de Stationsstraat 12 in Ruurlo open. De provincie Gelderland laat daar haar groen- en onderhoudsplannen zien voor de N319 tussen Ruurlo en Groenlo. De provincie heeft een aanvraag voor een omgevingsvergunning gedaan bij de gemeente Berkelland voor de kap van 343 bomen langs de N319.

 • 24 t/m 28 juni N315 tussen rotondes Needseweg en Ruurloseweg Borculo afgesloten

  13 juni 2019

  De N315 tussen de rotonde bij de Needseweg en de rotonde van de Ruurloseweg in Borculo zal worden voorzien van nieuw asfalt. Dat gebeurt maandag 24 juni vanaf 7.00 uur tot en met vrijdag 28 juni 18.00 uur.

 • Veilig wonen met ‘slimme’ sensoren

  13 juni 2019

  Ouderen die langer thuis blijven wonen vormen een kwetsbare groep in onze samenleving. Zo lopen ze bijvoorbeeld een groter risico om slachtoffer te worden van diefstal en zijn ze vaker betrokken bij woningbranden.

 • Vaccinaties tegen Meningokokken op 26 juni

  13 juni 2019

  Jongeren uit de gemeente Berkelland geboren in 2003 en 2005 zijn door de RIVM uitgenodigd om een vaccinatie tegen Meningokokken ACWY te halen. De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD Noord- en Oost-Gelderland) voert de vaccinaties uit.

 • Informatieavond 27 juni 19.30 uur in gemeentehuis

  13 juni 2019

  De Rekenkamercommissie Berkelland geeft inzicht in het jeugdhulpdossier

 • Reiniging en inspectie gemeentelijk riool in Berkelland

  13 juni 2019

  In de komende maanden zal de firma Tolhuis in opdracht van de gemeente Berkelland het gemeentelijk riool in Berkelland reinigen en inspecteren. Periodiek reinigen van het riool is noodzakelijk voor een goede werking van het riool. Aansluitend wordt het riool geinspecteerd met een zelfrijdende camera zodat eventuele schade inzichtelijk wordt.
  In de verschillende kernen van de gemeente Berkelland zal in totaal ruim 80 kilometer riolering worden aangepakt. Deze werkzaamheden zullen tot medio november 2019 duren.

 • Doe mee aan Zomertoer Berkelland

  13 juni 2019

  Over een aantal weken is het zomervakantie, dat betekent: tijd voor Zomertoer Berkelland! Ook dit jaar is er weer van alles te doen: van sport- en spelactiviteiten tot een knutselmiddag. Ook voor jongeren staan er verschillende activiteiten op het programma. Binnenkort wordt het programma bekend gemaakt. De kinderen in dit filmpje hebben er al zin in, kom jij ook?

 • Geslaagde zwerfafvalvrijwilligersbijeenkomst

  14 juni 2019

  Meer dan 50 vrijwilligers hadden gehoor gegeven aan de oproep om naar de zwerfafvalvrijwilligersavond in gemeentehuis te komen op 6 juni. Vrijwilligers van Ruurlo Schoon, de Wildbeheereenheden Berkelland en Rekken en omstreken, Jaap de Boer, initiatiefnemer van Helemaalgroen.nl met ‘zijn’ vrijwilligers en ook veel vrijwilligers, die soms met z’n tweeën of helemaal alleen zwerfafval rapen in Berkelland.

 • Tip van de week

  21 juni 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland. Deze week enkele tips op herhaling.

 • Euregionaal voetbaltoernooi op 29 juni in Neede

  25 juni 2019

  Op zaterdag 29 juni 2019 van 9.30 tot 14.30 uur is de gemeente Berkelland gastheer van het Euregionaal voetbaltoernooi voor vluchtelingen. Dit toernooi wordt gehouden op sportpark ’t Haantje, bij Sportclub Neede, dat dit jaar haar 100-jarig jubileum viert.

 • Naoberschap voor mantelzorgers

  21 juni 2019

  ‘Eigenlijk komt het gewoon neer op een beetje naoberschap voor mantelzorgers. Alleen dat zou al heel mooi zijn.’ Jocelyn ten Hoopen uit Neede is nauw betrokken bij de totstandkoming van het Knooppunt Mantelzorg in de gemeente Berkelland.

 • 75 jaar vrijheid

  21 juni 2019

  In 2020 is het 75 jaar geleden dat ons land weer haar vrijheid kon vieren. Een kroonjaar dat volgend jaar bijzonder veel aandacht krijgt en verdient. Ook de Achterhoek wil 75 jaar vrijheid vieren, samen met inwoners, organisaties en buren uit de Duitse grensregio.

 • Informatieavond Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland

  21 juni 2019

  Op 8 juli 2019 om 19.30 uur vindt er een bijeenkomst over de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Borculo. De avond is bedoeld voor de gemeenteraad en geïnteresseerde inwoners.

 • Ontmoet 2 juli gemeente, politie en Voormekaar op de markt in Neede

  25 juni 2019

  Op dinsdag 2 juli 2019 kunt u in gesprek gaan met medewerkers van de gemeente, politie, boa (bestuurlijk opsporingsambtenaar) en Voormekaar Berkelland. Samen met de marktmeester staan zij op de weekmarkt in Neede. U bent van harte welkom tussen 9 en 12 uur. De markt is op het Vlearmoesplein, op de hoek Oudestraat-Koolmeesstraat.

 • Vrijwilligers van Reurpop in het zonnetje gezet

  25 juni 2019

  Zaterdagochtend 15 juni 2019 bracht wethouder Maikel van der Neut een bezoek aan Reurpop. Hij verraste de aanwezige vrijwilligers van dit Ruurlose festival met heerlijke koeken.

 • Informatierondes over herinrichting Berkel Borculo - Lochem

  21 juni 2019

  Om op de Berkel meer structuur en stromingsvariatie te kunnen ontwikkelen voor de ecologie wil het Waterschap Rijn en IJssel de kades langs de Berkel naar buiten verleggen. Er komt zo ruimte voor een smaller zomerbed met meer structuur en stromingsvariatie en een breder winterbed voor het tijdelijk bergen en vertraagd afvoeren van piekafvoeren.

 • 15 juli t/m 31 augustus: Zomertoer Berkelland

  25 juni 2019

  Het is rond! De programmering van Zomertoer Berkelland 2019 is klaar! Met nόg meer activiteiten: ruim 175(!) door heel Berkelland en nόg meer samenwerkingspartners.

 • VANWEGE HITTE AFGELAST: Euregionaal voetbaltoernooi voor vluchtelingen op 29 juni in Neede

  27 juni 2019

  Gisteren is besloten dat het Euregio voetbaltoernooi voor vluchtelingen aanstaande zaterdag NIET door gaat. We gaan het verplaatsen naar een nader te bepalen datum in het najaar.
  Het wordt erg warm aanstaande zaterdag (op dit moment is de voorspelling 33 graden). Op kunstgras spelen is dan niet meer verantwoord (temperatuur kan dan oplopen tot tegen de 40 graden. Ook onze slechtweervoorziening (de Pickerhal in Eibergen) is bij deze temperaturen te warm om in te spelen. Een lastige beslissing, maar voor ons gevoel de juiste, op dit moment.

 • Inzet Praktijkondersteuner Huisarts Jeugd onderzocht

  27 juni 2019

  Onderzoek naar effect van ondersteuning aan jeugdigen dichtbij de huisarts

 • Militaire Oefening 8 t/m 16 juli

  27 juni 2019

  Het ministerie van Defensie houdt van 8 tot en met 16 juli een oefening. De oefening speelt zich af in het gebied tussen Meppel, Hoogeveen, Goor, Apeldoorn en Zwolle. Ze beginnen op 8 juli onder andere in de gemeente Berkelland. Er doen 18 militairen, 4 pantservoertuigen (Fenniks) en 5 bedrijfswagens mee.

 • Vanaf 1 juli alleen nog luierzakken verkrijgbaar bij afhaalpunten in de kernen

  27 juni 2019

  Vanaf 1 juli wordt bij alle huishoudens, behalve de hoogbouw, het PMD-afval ingezameld met containers. Met de komst van de PMD-container verdwijnen de plastic inzamelzakken. Er zijn vanaf dat moment geen zakken meer af te halen bij de afhaalpunten. De luierinzamelzakken (ook geschikt voor incontinentiemateriaal) kunt u nog wel verkrijgen bij de afhaalpunten in de kernen.

 • Succesvolle eerste Achterhoekse Unieke Spelen

  27 juni 2019

  Meer dan 250 sporters stonden op 22 en 23 juni klaar om van start te gaan om met zijn allen te gaan sporten tijdens de 1e editie van de Achterhoekse Unieke Spelen. Te verbroederen. En vooral ook om plezier te hebben. Dat is zeker gelukt!

 • Asfaltonderhoud in Borculo, Eibergen, Ruurlo en Neede

  27 juni 2019

  Er wordt asfaltonderhoud uitgevoerd aan de volgende wegen:

 • Agenda raadsvergadering 2 juli om 16.30 uur aangevuld

  27 juni 2019

  De gemeenteraad van Berkelland komt op dinsdag 2 juli om 16.30 uur bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo. U bent van harte welkom.

 • Als de hamer valt…

  27 juni 2019

  Als de hamer valt is het besluit genomen. Zo gaat dat tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad. In deze rubriek geven wij telkens na de raadsvergadering in het kort een overzicht van de beslissingen die de gemeenteraad heeft genomen.

 • Vrijwilliger in het zonnetje, deze keer: Rob Diks

  27 juni 2019

  Donderdagmorgen 17 juni stapte wethouder Anjo Bosman, met een bos bloemen en een heerlijke taart, het Wijkgebouw de Koppel in Borculo binnen. Robs Diks werd in het zonnetje gezet. Anjo Bosman: “Rob is een vrijwilliger om zuinig op te zijn!”

 • In Beeld: BerkellandFit

  27 juni 2019

  Slimmer en Cool2Bfit: fitter en gezonder worden binnen uw eigen woonomgeving

 • Nog maar een paar weken dan begint Zomertoer Berkelland!

  27 juni 2019

  Het programma is af en wordt binnenkort bekendgemaakt. Elke dag organiseren we super leuke activiteiten. Voetballen, zwemmen, theater, techniek, broodjes bakken, fotografie… Kortom: er is van alles te doen deze zomer! En ook voor jongeren is er genoeg te doen bij Jimmy’s in Borculo en Neede.

  De kinderen in dit filmpje zijn er al klaar voor, jij komt toch ook?

 • Heerlijk thuis in huis

  27 juni 2019

  De gemeente Berkelland heeft 2000 brieven naar inwoners gestuurd over de campagne Heerlijk thuis in huis. De gemeente Berkelland, wooncorporatie ProWonen, verduurSaam energieloket en Kruiswerk Achterhoek en Liemers met Zlimthuis hebben de handen ineengeslagen om 50-plussers bewust te maken van de mogelijkheden om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Want als u ouder wordt is het goed om na te denken over het aanpassen van uw woning, zodat u veilig, gezond, duurzaam en comfortabel thuis kunt blijven wonen. Of tijdig kunt verhuizen naar een passende woning.

 • Tip van de week

  27 juni 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • College legt gemeenteraad aangepast plan Diepenheimseweg 29 voor

  28 juni 2019

  De gemeenteraad van Berkelland bespreekt dinsdag 2 juli een aangepast bestemmingsplan voor de Diepenheimseweg 29. Afgelopen week hebben diverse gesprekken plaatsgevonden, die hebben geleid tot nieuwe wijzigingen in het vast te stellen bestemmingsplan.

 • Wethouder Bosman tekent Achterhoeks Beweeg en Sportakkoord 2020-2030

  01 juli 2019

  Of het nu gaat om vitale medewerkers in de Achterhoek, een gezonde jeugd of zelfredzaam oud worden. Iedereen in de Achterhoek moet kunnen meedoen. Dat staat in het ‘Beweeg- en Sportakkoord Achterhoek in Beweging 2020-2030’ dat op 27 juni in Den Haag is gepresenteerd en ondertekend. De twee speerpunten in het Achterhoekse Sportakkoord zijn: ‘Inclusief sporten’ en ‘Excelleren in de Achterhoek’. De volgende stap is het opstellen van een uitvoeringsagenda door Achterhoek in Beweging.

 • Programma Zomertoer is rond!

  01 juli 2019

  Over 2 weken is het zover: de aftrap van Zomertoer Berkelland 2019! Elke dag organiseren we super leuke activiteiten. Voetballen, zwemmen, theater, techniek, broodjes bakken, fotografie… Kortom: er is van alles te doen deze zomer! En ook voor jongeren is er genoeg te doen bij Jimmy’s in Borculo en Neede.

 • Expositie Ruurlose kunstenaar Jasper Dielemans in gemeentehuis

  03 juli 2019

  Van 1 juli tot en met 30 september is er in de Publiekshal van het gemeentehuis een expositie van werken van Jasper Dielemans uit Ruurlo.