Bezorging PMD-container

Een deel van de inwoners heeft de 240 liter PMD-container al. Iedereen -behalve bewoners van hoogbouwwoningen - krijgt vóór 1 juli 2019 de PMD-container aan huis bezorgd door de firma Kliko. U krijgt voorafgaand aan de levering een brief in de bus waarin staat in welke week de container bij u geleverd wordt.

PMD-container met de oranje deksel

Vorig jaar hebben alle huishoudens een brief gehad waarin is aangekondigd, dat de inzameling van plastic, metaal en drankenkartons (PMD) vanaf 1 juli 2019 niet meer in zakken, maar met containers gaat. Alleen de bewoners van hoogbouwwoningen in onze gemeente blijven het plastic aanbieden in plastic inzamelzakken.

In de week voordat de container bij u afgeleverd wordt ontvangt u een brief

De firma Kliko heeft de opdracht de PMD-containers te leveren en te bezorgen. In de week voordat de container bij u afgeleverd wordt, krijgt u een brief van de firma Kliko, in een envelop van de gemeente, waarin staat in welke week de container geleverd wordt. Heeft u vragen over de levering, bel dan met het servicenummer van Kliko 0800 - 1050, bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

Sticker met adres en sticker met tips op container

Welke container voor u is, is te zien aan de sticker voorop de container met uw adres erop. Op de deksel van de container staan handige tips over wat wel en niet in de PMD-container thuishoort.

Wanneer kan ik de PMD-container aan de weg zetten om te legen?

Kijk op uw afvalkalender of in de afvalapp vanaf wanneer u de PMD-container aan de weg kunt zetten om te legen. De container wordt 1x per 4 weken geleegd.

In sommige gebieden wordt in de eerste weken van juli het plastic nog ingezameld met plastic zakken. Dat staat duidelijk aangegeven op uw afvalkalender.

Geen plastic inzamelzakken meer bij afhaalpunten

Omdat we met containers gaan inzamelen, krijgt u geen plastic inzamelzakken meer toegestuurd en zijn deze ook niet meer af te halen bij de verschillende afhaalpunten in onze gemeente.

Afvalapp

In de app kunt u precies zien wanneer welk afval op uw adres wordt opgehaald. Ook kunt u een herinnering instellen, zodat u tijdig een signaal krijgt om het afval aan de weg te zetten. In het artikel 'De afvalapp' kunt u lezen hoe u de afvalapp gratis kunt downloaden.

logo VANG