Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Euregionaal voetbaltoernooi op 29 juni in Neede

Op zaterdag 29 juni 2019 van 9.30 tot 14.30 uur is de gemeente Berkelland gastheer van het Euregionaal voetbaltoernooi voor vluchtelingen. Dit toernooi wordt gehouden op sportpark ’t Haantje, bij Sportclub Neede, dat dit jaar haar 100-jarig jubileum viert.

het vluchtelingenteam

Gezamenlijke organisatie toernooi

Het wordt georganiseerd door de Sportfederatie Berkelland en het gemeentelijk team vluchtelingen, in samenwerking met de Europäische Akademie des Sports en Achterhoek in Beweging. Teams uit de Achterhoekse gemeenten en aangrenzende Duitse gemeenten doen mee: Berkelland, Varsseveld, Dinxperlo, Winterswijk (2x), Doetinchem, Bocholt (2x), Isselburg en Borken. De teams spelen met de KNVB-regels van 7 tegen 7 voetbal. Alle spelers krijgen een lunchpakketje aangeboden van Albert Heijn in Neede.

Logo sportfederatie

Het toernooi maakt onderdeel uit van een bredere samenwerking

Het gaat om de samenwerking tussen de Euregionale gemeenten op het gebied van vluchtelingen en integratie. Vorig jaar werd het toernooi in Bocholt gehouden. Het Berkellandse team veroverde toen de derde plek.

logo Interreg Deutchland Nederland

De prijsuitreiking door burgemeester Joost van Oostrum

De prijsuitreiking is om 14.00 uur. Buiten het voetbaltoernooi om zijn er ook nevenactiviteiten voor het publiek en gezinsleden van de deelnemers, zoals beachvolleybal en jeu de boules.